MENI

Na Jeljenu 106 jahača za 40. rođendan

Naši na nivou u Šlajcu

3. 06. 2018. Comments (0) Views: 749 Motociklizam, Motokros

Visok ritam za 40. rođendan na Jeljenu

AMSK Čačak organizacijom 40. jubilarne trke na stazi Miloš Lijeskić u Gornjoj Gorevnici, nije mogao da dobije bolji poklon nego pune startne rampe. Kada 106 jahača „duva“ u 40 rođendanskih svečica, onda je to manifestacija za pamćenje, ali i za primer. Na veliku radost publike i svih zaljubljenika u moto kros, tokom trka pa klasama viđen je visok ritam i žestoke borbe za svaku poziciju koja donosi dragocene bodove.

Za razliku od subote kada je bilo vrućine i prašine, nedeljni takmičarski dan uredila je majka priroda, kada je uoči prve trka pofajtala stazu laganom prolećnom kišicom i tokom čitavog dana držala oblake da ne bude vručine. ATV klasa bila je uvertira, da bi nakon njih na stazu izašli najmlađi u klasi MX 65. Golobrada ekipa dala je sve od sebe i na najbolji način, najavila malo starije drugare u klasi MX 85, koji su bili još brojniji i vrlo raspoloženi za nadmetanje. Poput osicia grunuli su sa startne rampe i započelu bespoštednu borbu u trajanju od 10 minuta plus 2 kruga kako nalaže Pravilnik.

Jeljen Nenad Petrović 71

Četvrta trka dana pripala je jahačima u najjačoj MX 1 klasi. Snažne i teške mašine, gonjenje od izuzetno spremnih krosera ostavili su publiku bez daha. MX 2 je bila priča za sebe, ali ništa manje uzbudljiva i zabavna za gledanje. Divizija klasa MX 3 i S, došla je kao lagana uvertira za najbrojniju družnu u klasi MX B. Bukvalno puna do poslednjeg mesta startana rampa samo po sebi delovala je impresivno, a kada je ista „pala“ i kada su zagrmele takmičarske sprave zavladao je tajac.

Jeljen race

Svi koji su došli na 40. rođendan Jeljena imali su šta i da vidi i pride da zadevaju sve one neodlučne koji nisu imali volje ili ih je kiša uplašila da dođu na i te kako zabavnu žurku!!!

Plasman MX 1

Plasman MX 2 ispravak

Plasman MX 2 Junior ispravak

Plasman MX 3

Plasman MX 65

Plasman MX 85

Plasman MX ATV

Plasman MX B

Plasman MX S

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *