MENI

Naši na nivou u Šlajcu

Četiri sata “zujanja” na Beranovcu

6. 06. 2018. Comments (0) Views: 1312 Motociklizam, Motokros

Jankovići suvereno na Jeljenu

Četiri decenije održavanja moto kros trka na Jeljenu jubilej je vredan hvale i poštovanja, a kada na takvom događaju u dve osnove klase MX 65 i MX 85 bude više od 20 mališana, onda je to dobitna kombinacija, a kuriozitet je da su braća Jankovići briljirali u obe, Luka u prvoj, odnosno Lazar u drugoj. Drugim rečima, Jelejn u najboljim godinama, privlači podmladak, bez kojeg nema ni budućnosti moto krosa na domaćim prostorima.

Luka Janković MX 65

U klasi MX 65 bilo je devet jahača iz četiri kluba, vrlo spremnih i raspoloženih za nadmetanje. Najbolji u obe trke, kako nalaže Pravilnik, bio je Luka Janković, član AMSK Čačak kluba organizatora. Vozio je Janković za sve pare, što bi se reklo, a publika je to umela da nagradi. Drugo mesto osvojio je Relja Kuzman koji vozi za klub Ere iz Arilja. Relja je u prvoj trci bio treći, odnosno u drugoj drugi i u zbiru, domogao se drugog stepenika na pobedničkom postolju. Aleksa Milosavljević član kluba Tanasko Rajić iz Čačka, osvojio je treće mesto, zahvaljujući drugom u prvoj i trećem u drugoj trci. Za neupućene kada imamo situaciju poput Reljine i Aleksine, plasman iz druge vožnje ima prioritet.

Lazar Janković MX 85

Nešto starija družina u klasi MX 85 bila je i značajno brojnija, tačnije na rampi je bilo 14 takmičara, 13 dečaka i jedna devojčica iz Slovenije, Zala Stregar. Taman koliko su stariji, shodno tome i iskusniji, sa jačim takmičarskim spravama i brojniji, bili su praznik za oči i ujedno prava uvertira za starije kolege u jačim klasama. Stariji Janković Lazar, poput mlađeg brata Luke, nije imao milosti za konkurenciju. Od starta do cilja vrlo ubedljiv i siguran na motoru, kako u krivinama tako i na skokovima, milina za gledanje. Drugo mesto osvojio je Feđa Kuzman člana kluba Ere iz Arilja, stariji brata pomenutog Relje, što je dodatni kuriozitet 40. Jeljena. Treće mesto pripalo je Davidu Stevančeviću iz kluba Tansko Rajić, koji je bio konstantan, drugima rečima u obe trke dva treća mesta.

Start klase MX 85

Dok je mladih biće i moto krosa na domaćim stazama. Jeljen je na najbolji mogući način proslavio organizaciju četrdesete trke, a istu je uveličalo 106 takmičara, sa akcentom na najmlađima u ovom slučaju na braći Janković i Kuzman koji su obeležili klase MX 65 i MX 85.

  • F. Kuzman, L. Janković i D. Stevančević MX 85
  • R. Kuzman, L. Janković i A. Milosavljevič MX 65

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *