MENI

Renault Clio V generacije obnova ikone i nastavak sage

U Frankfurtu predstavljen novi Renault Captur

TNGA_B_1

12. 09. 2019. Comments (0) Views: 985 Industrija, Toyota

Toyota uvodi TNGA u manje automobile s novom GA-B platformom

• Osmišljeno da isporuči siguran i prirodan pogon
• Pametno pakovanje za veći prostor i slobodu dizajna
• Modularni sastav omogućava različite veličine i tipove karoserije

Toyotin razvoj novih platformi u skladu sa Toyota New Global Architecture (TNGA) filozofijom, omogućio je promenu u vožnji, rukovanju i stilizovanju niza novih modela.

Prva, GA-C platforma za automobile srednje veličine, predstavlja osnovu za napredak u voznim karakteristikama i privlačnosti najnovije generacije Priusa, C-HR-a i nove Corolle.

Slično tome, TNGA filozofija u velikoj meri je pokazala kapacitet za veće limuzine i SUV vozila, pri čemu GA-K platforma podržava novi Camry i novi RAV4.

Sada se Toyota priprema da primeni filozofiju i tehnologiju TNGA kako bi podigla nivo dizajna i vozne performanse svojih manjih automobila debijem na platformi GA-B.

Samopouzdanje i prirodna vožnja

Zajedno s platformama GA-C i GA-K, nova GA-B platforma dizajnirana je za pružanje sigurnog i prirodnog pogona. To se postiže nizom tehnika.

Pre svega, platformu odlikuju napredne tehnologije spajanja koje doprinose visokim nivoima čvrstoće šasije, istovremeno održavajući fokus na težini i troškovima.

Drugo, MacPherson prednje oslanjanje odlikuje se prigušivačima s niskim trenjem i raznim vrstama opruga. Zadnji sistem oslanjanja, u zavisnosti od karaktera i tipa vozila, može da se kreira kao torziona osovina ili multi-link. Poslednje, ali ne najmanje bitno, platforma GA-B takođe postavlja sedište vozača nisko i nazad prema sredini automobila, što doprinosi smanjenju centra gravitacije vozila. Ovo takođe doprinosi aktivnom položaju vozača, uz upravljač koji se pod optimalnim uglom može postaviti blizu vozača.

TNGA_B_3

TNGA_B_3

Pametno pakovanje i sloboda dizajna

Nova GA-B platforma takođe je dizajnirana kako bi maksimizovala unutrašnji prostor svojim pristupom pametnom pakovanju pružajući prostran i udoban enterijer.

TNGA filozofija pozicionira nevidljive komponente kako bi pojednostavila dizajn vozila u ključnim područjima. Kao rezultat toga, dizajneri vozila moći će da svakom novom GA-B modelu daju vizuelno prepoznatljiv i individualan izgled, niskog položaja i privlačnih proporcija.

Osim toga, gornje tačke karoserije i vozačev bok postavljeni su nisko kako bi dizajneri dobili dodatnu slobodu u stvaranju vozila male visine i širokog položaja.

Ovakvoj vizuelnoj privlačnosti pomaže pozicioniranje točkova u uglovima platforme, s vrlo kratkim pregibom.

A kombinacija duge arhitekture međuosovinskog rastojanja i pametan pristup pakovanju osigurava da unutrašnji prostor nije ugrožen uprkos mogućim kompaktnim spoljnim dimenzijama.

Modularni sistem

Nova GA-B platforma nudi veliku modularnost, s raznim dužinama međuosovinskog rastojanja, visinama vozila i širinama gaza, što dizajnerima i inženjerima omogućava stvaranje atraktivnih vozila različitih veličina i vrsta karoserije.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *