MENI

Kakva staza takva i poseta

Kragujevac ugostio vozače Vespi iz cele Srbije

30. 08. 2018. Comments (0) Views: 697 Brzinski, Motociklizam

Prikoličari bez premca u Slavonskoj Požegi

Mnogi se još sećaju „Nagrade Slavonske Požege“ koja je vožena u Jugoslaviji u Slavonskoj Požegi na vojnom autodromu Glavica, prošlog veka. Minulog vikenda, 25. i 26. avgusta 2018. na istom mestu održana je trka za Otvoreni moto šampionat Hrvatske u klasama ROAD RACING,MOTO KLASIK i SUPER MOTO.

Mi smo imali predstavnika u 50 ccm Srđan-Prle Ostojić (MK Petrovgrad-Zrenjanin) i prikoličare Dragan Dragoj-vozač i Zlatko Kostadinović-balanser (MK Senior-Beograd).

U prvoj trci Ostojić je zauzeo četvrto mesto,a u drugoj trci imao je udes (vidi sliku). Srećom bez težih posledica.

Prikoličari su opravdali očekivanja.U prvoj (zbog izuzetne vrućine i velikog broja krugova-14),izuzetno napornoj trci bili su prvi.U drugoj trci naši prikoličari imali su sreće jer je kiša počela da pada tek tri kruga pre kraja trke.Da je počela da pada ranije sigurno ne bi održali vodeću poziciju jer su vozili na slick gumama (gume za suvu stazu).Ipak su završili kao prvi.

– Moram da kažem da je MK Požega odlično organizovao ovu trku i bio izuzetno srdačan domaćin.Posetioci trke bili su srdačni,dobronamerni i druželjubivi.Odlično. Dešavanja u Moto klasiku se nastavljaju trkama za FIM EVROPSKI MOTO KLASIK ŠAMPIONAT i ALPE ADRIA ŠAMPIONAT na Grobniku,Rijeka,Hrvatska od 7. do 9. septembra 2018.Veći broj naših takmičara će učestvovati u klasi 50 ccm,250 ccm i klasi prikolica – rekao je Dragan Dragoj selektor Moto klasik reprezentacije Srbije.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *