MENI

Kenjereš peti u Oseršlebenu

Prvi dnevni okršaj mopeda

10. 08. 2018. Comments (0) Views: 578 Brzinski, Motociklizam

Dragoj – Vasiljević do podijuma na tromeđi

Minulog vikenda održane su četvrta i peta trka Nemačkog otvorenog brdskog šampionata 2018 u mestu Luckendorf (tromeđa Nemačke,Češke i Poljske). Prvi put organizovana 1923.godine,neprekidno traje do danas (osim 1941-1945.godine).Ove godine u trci je učestvovalo 286 takmiačara iz osam zemalja.Voženi su klasični solo trkački motorcikli,motorcikli sa prikolicom,trkački automobili i trkačke formule.Bio je čak i kamion fabričkog tima Češkog LIAZA koji je vožen ove godine na reliju Pariz-Dakar.

Dragoj i Vasiljević 91

U klasi motorcikala sa prikolicom bilo je ukupno 28 ekipa,podeljenih u četiri klase. U klasi 4 (motorcikli sa prikolicom tip F1 i F2,do 1994.godine,do 1000 ccm) u kojoj su vozili Dragan Dragoj vozač i balanser Slobodan Vasiljević,članovi MK Senior -Beograd, bilo je 9 posada.

U prvoj trci u subotu bili su drugi, a u drugoj trci u nedelju bili su treći. Staza je duga 3,88 km.Prešli smo je za 1 min. i 56 sekundi što je prosek 120,3 km. na sat. Odlično za brdsku trku.

Dragoj i Vasiljević sa vetrom u kosi i zastavom u ruci

– Bili smo kao i prošle godine izuzetno srdačno primljeni od odličnog organizatora, drugih takmičara i velikog broja gledalaca, koji su napunili šumu pored staze – rekao je selektor Moto klasik reprezentacije Srbije Dragan Dragoj

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *