MENI

Nova frustracija za Borkovića u Kini

Od „priloga“ sve osim magle za kraj!

9. 10. 2017. Comments (0) Views: 1404 Autosport, Kružne trke

Kišovito krštenje Davidovskog na Spa – Frankoršampsu

Kao što smo najavili, Viktor Davidovski minulog vikend premijerno je učestvovao na 12 sati takmičenju izdržljivosti na stazi Spa-Frankoršamps u okviru 24h TCE serije. Za prvi nastup se obično kaže vatreno krštenje, a aktuelni šampion Srbije u klasi Hibrid, zbog meteo uslova koji su karakteristični za Belgiju, imao je kišovito krštenje.

Svrha učestvovanja na trci bila je da započne obuku za učešće u internacionalnoj TCR seriji sledeće godine, i naravno, da se upozna sa automobilom sa TCR specifikacijama i stazom koja se vozi svetskoj turing seriji. Nakon treninga u utorak i trkačkog vikenda, s punim srcem može reći da je cilj ostvaren, jer je Davidovski vozio više od 600 kilometara na stazi u trkačkim uslovima.Ova trka je bila poslednja u šampionatu izdržljivosti ove godine, što je bio idealan način da se uvoza za sledeću godinu. Spa-Frankoršamps je izuzetno teška staza koja „nudi“ tehničke i brze delove sa prilično promenljivim vremenskim uslovima koji zahtevaju razumevanje i intuiciju. Davidovski izuzetno iskreno i pozitivno na najvišem nivou, gleda na protekli vikend.

– Zacrtali smo cilj, i uspešno ga ostvarili. Nisam išao u Belgiju da bih se takmičio u trci za koju sam prvi put tada čuo pravila, plus sam po prvi put imao prilku da sednem u automobilu sa TCR specifikacijama. Zbog toga nismo očekivali rangiranje, već nam je jedini cilj bio obuka i testiranje. Izvezao sam više od 600 kilometara u automobilu, što je mnogo više od čitavog šampionata koji sam vozio u Srbiji tokom čitave godine. Počeo sam da osećam automobil, stazu, način rada timova i težinu ovakvog takmičenja. Čitav vikend je bio kišovit, pa nismo uspeli da se vozimo po suvoj stazi.Ovo je bila mokra trka u veoma teškim uslovima i mnogo milja daleko – prvi su utisci Viktora Davidovskog.

Tokom dva takmičarska dana mnogo toga se dešavalao kako na stazi tako i u boksu, a Davidovski je prepun pozitivnih utisaka, koji će mu i te kako dobro doći za nerednu sezonu kada planira da učestvuje u internacionalnoj TCR seriji.

– I ekstremno profesionalni timovi imali su ogromne probleme s kojima su se bavili, za razliku od amaterskog tima u kojem sam iznajmio mesto u kokpitu. Zbog privatnih razloga, šef tima morao je da napusti takmičenje, pa je Boris Miljević preuzeo tim da ga koordiniše i uspeli smo da završimo trku. Zbog tehničkih problema i defekta dobili smo 3 sata od 12 u boksu sa zaostatkom od 60 krugova, ali to je sastavni deo ovih trka. Posle svega što smo videli, pouka je jasna. Da bi smo naredne godine na svetskom prvenstvu učestvovali kako treba, moramo sastaviti savršeno organizovan i ozbiljan tim. Istini za volju isti se u međuvremenu sastavlja. Moram da se zahvalim timu Zest Racecar Engineering i, Borisu Miljeviću, koji je učinio sve što je moguće i ne moguće da nam bude što bolje. Hvala vam, momci što ste mi pomogli da ostvarim cilj – dodao je Viktor iskreno iz srca.

tekst i foto: brzkrug.com

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *