MENI
Zoran Kastratović u sevrolet krzu na Grobniklu

„Kastro” protiv GT ala

Borković dvostruki pobednik na startu TCR Istočna Evropa

Dušan Borković u „hjundaiju i30 N TCR” sa brojem 62

25. 07. 2020. Comments (0) Views: 452 Autosport, Kružne trke

Dušanu Borkoviću pol-pozicija na Grobniku

Ono što se moglo naslutiti posle prvih testova voženih u petak, dogodilo se danas tokom kvalifikacija pred prvu nedeljnu trku Šampinata TCR serije Istočne Evrope na stazi Grobnik kod Rijeke, u Hrvatskoj. Trofejni srpski automobilista Dušan Borković bio je najbrži u kvalifikacijama i osvojio je pol-poziciju u prvoj trci prvog trkačkog vikenda za Šampionat TCR Istočna Evropa.

Borković je najbrži krug na Grobniku za volanom „hjundaija i30 N TCR” prevezao za 1,28:693 minuta, što je bilo gotovo čitav sekund brže od drugoplasiranog Slovaka Mateja Konopke koji je takođe bio u automobilu korejske produkcije…

Branilac titule, srpski as Milovan Mikica Vesnić za volanom „kupre TCR” krenuće danas u prvoj trci sa treće pozicije (1,29:887). Ispod minut i 30 sekudni krug je prevezao i četvrtoplasirani Mađar Boldiž Bence (1,29:929) za volanom „kupre TCR”.

Treći srpski predstavnik u ovoj seriji, prošlogodišnji CEZ šampion u klasi automobila D-4 TC+2.000 kubika, Nemanja Milovanović, postigao je u kvalifikacijama 11. vreme za volanom „kupre TCR” (1,31:629). Imao je svega četiri zabeležena vremena kruga, jer nije imao transponder, kad je izašao na stazu.

Prema informacijama sa veb portala Serbiaring, Borković je od starta kvalifikacija pokazao da ima brzinu nedostižnu za rivale, dok je Konopka bio jedini koji je taj ritam mogao koliko-toliko da prati.

Na trećem mestu se smenjivalo nekoliko vozača, Česi Dušan Kouržil („hjundai i30 N TCR”), Mihal Makeš („kupra TCR”), i Peter Čižek („kupra TCR”), sve dok Vesnić nije izašao na stazu. Majstor volana iz Gorjana kod Užica, prevezao je ukupno devet krugova, ali je onaj prvi brzi bio najbrži, koji mu je omogućio treću startnu poziciju u današnjoj prvoj trci.

Iza Boldiža kvalifikacije su završili Galaš i Čižek, a sa sedmog mesta krenuće Makedonac Igor Stefanovski ispred prošlogodišnjeg šampiona ESET kupa Kišmarti-Lehnera, Kouržila, Makeša i Milovanovića.

Najbrži sa treninga u petak, mladi Poljak Simon Jablonski („hjundai i30 N TCR”) juče nije mogao bolje od 12. pozicije, a željeno dobar krug nije preveza ni Nemac Karol Vitke („kupra TCR”), koji će startovati sa začelja.

Prva trka u trajanju od 25 minuta plus jedan krug, na programu je sutra od 10.45 časova, a druga od 15.25. redosled na startu druge trke biće ekvivalent plasmana u prvoj trci.

Ljubitelji auto trka moći će da prate trke u direktnom tv prenosu na veb portalu www.tcr-series.com ili www.tcr-series.tv: Ra

D. Vs.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *