MENI
Nemanja Milovanović razmišlja o učešću u ESET kupu

Korona u „prvoj krivini“ koči domaće automobiliste

Milovan Mikica Vesnić TCR

Triling asova iz Srbije na Grobniku u TCR seriji

Mihailo Miksa Milenković

22. 07. 2020. Comments (0) Views: 648 Autosport, Kružne trke

Mihailo Miksa Milenković „probio led“ na Grobniku

Srpski automobilista Mihailo „Miksa“ Milenković prvi je od sedmorice kolega doputovao u Hrvatsku, gde će ovog vikenda na autodromu Grobnik stacioniranom nadomak Rijeke, da startuje Šampionat Istočne Evrope, popularno nazvan ESET kup, kao i prvenstvo Centralnoevropske zone (CEZ) turing automobila na kružnim stazama.

– Doputovao sam još prošle sedmice sa porodicom. Svi se odlično osećamo, nemamo nikakvih zdravstvenih tegoba koji bi mogli da asociraju na virus korona – izjavio je Milenković, koji zbog posedovanja hrvatskog pasoša nije imao obavezu da obavi „Pi-Si-Ar“ test po ulasku u Hrvatsku.

Milenković će na Grobniku učestvovati u ESET kupu monomarke „reno tvingo“ automobila.

– Za sezonu sam iskusniji. Očekujem bolje rezultate. I ove sezone će konkurencija biti veoma jaka. Na Grobniku će na startu biti 17 automobila – izjavio je Milenković, koji će prve slobodne treninge na stazi kraj Rijeke obaviti u petak.

Prema inforamaciji s veb portala Serbiaring, na Grobničkom polju neće startovati sva sedmorica srpskih automobilista, kako je najavljeno. Predrag Šainović je planirao da startuje za volanom „kupre TCR“ s DSG diferencijalom u klasi automobila TC-4 +2.000 ccm. Ali, kako je izjavio za Serbiaring, nije uspeo da završi sve procedure u vezi nabavke automobila, pa je start odložio za sredinu avgusta na stazi Slovakiaring, nadomak Bratislave.

Noćas su put Hrvatske, sa negativnim nalazima na virus korona krenuli Nemanja Milovanović i Zoran Kastratović. Prošle godine učestvovali su u CEZ šampionatu automobila klase TC-4 +2.000 ccm. Milovanović je za volanom „kupre TCR“ osvojio titulu, a Kastratović je uprkos početnim problemima sa „ševrolet kruzom“, uspeo da se domogne visoke pozicije u generalnom plasmanu.

Ove sezone obojica su dodatno „nabildovali“ automobile. Kastratović se nada još boljim plasmanima i borbi za titulu, koju je pre dve godine osvojio u klasi TC-4 do 2.000 ccm za volanom „reno klia“.

Milovanović razmišlja o promeni takmičenja i prelasku u Šampionat TCR Istočne Evrope, gde bi se trkao sa Milovanom Vesnićem („kupra TCR“), Dušanom Borkovićem („hjundai i30 N“) i Rudijem Pešovićem („audi RS 3 TCR“).

– Još nisam prelomio. Odlučiću kad stignem na Grobnik. Voleo bih da se trkam sa Vesnićem, Borkovićem, Pešovićem i ostalim vozačima iz TCR serije. Presudna će biti reč sponzora, jer je to takmičenje ipak zahtevnije, pre svega u finansijskom smislu – istakao je Milovanović.

D. Vs.

VESNIĆ STIGAO U RIJEKU

Branilac titule u TCR seriji Istočne Evrope, Milovan Mikica Vesnić, doputovao je u Rijeku i sutra očekuje prve testove na stazi Grobnik.

Vesnić je u Hrvatsku ušao preko Republike Srpske, pošto je u Banjaluci obavio „Pi-Si-Ar“ test i imao negativan nalaz.

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *