MENI

Otkazana druga trka u Slovačkoj

Borković: Treba mi još iskustva u sporim krivinama

12. 05. 2014. Comments (0) Views: 1608 Autosport, Brdske trke

Mali N u znaku Kineza

Novoosnovani ASK Zaječar junior minulog vikenda uspešnom organizacijom prvog takmičenja za Otvoreni i nacionalni šampionat Srbije na brdskim stazama, položio je „prijemni” ispit i u potpunosti zaslužio da u septembru još jednom demonstrira organizacione sposobnosti. U idealnim vremenskim uslovima, nekoliko hiljada posmatrača tokom subote i nedelje moglo je da uživa u majstorijama 28 vozača raspoređenih u devet klasa.

Kinez

Broj takmičara ni u kom slučaju nije uticao na kvalitet takmičenja, odnosno bespoštedne borbe u svakoj od klasi za pobednički podijum. Istina je da pojedine klase nisu bile „pune“ u nekim i nije bilo takmičara, ali zato tamo gde ih je bilo sve je prštalo od uzbuđenja i napetosti, počev od treninga pa do tri vožnje u nedelju od start do cilja.

Zoran Milisavljević među takmičarima poznatiji kao Kinez u potpunosti je obeležio klasu mali N. Još u subotu na nezvaničnom i dva zvanična treninga Kinez je jasno stavio do znanja kolegama u klasi da ga samo i jedino interesuje najviši stepenik na pobedničkom postolju. Senku na prvo vreme u klasi mali N, bacila je provera težine, ali radilo se o tri kilograma lakšem automobilu od propisanog. Sportska komisija odlučila je da Milisavljeviću izbriše vremena sa kvalifikacija i oduzme bod koji ga je sledovao za najbolje vreme.

Pomenuti razvoj situacije nije omeo Milisavljevića da u nedelju zablista u punom sjaju u sva tri penjanja
na vrh Vrške čuke i zasluženo slavi, sa značajno punijim rezervoarom od drugih.

– Nije mi bilo sve jedno kada sam čuo da mi je automobil lakši od dozvoljenog, ali definitivno se nisam bavio nedozvoljenim radnjama. Mogao sam da sipam nekoliko litara goriva više i sve bi bilo u redu. Nisam imao nameru da se bunim protiv odluka Sportske komisije, već sam želo da na stazi pokažem, da prvo vreme sa treninga nije slučajnost. Na kraju tako je i bilo, što mi je posebno drago, kako zbog ljudi iz ekipe koji su se čitavog vikenda trudili da automobil funkcioniše besprekorno, tako i zbog sponzora, ali i mene samog – rekao je Milisavljević.

Komentari su zatvoreni.