MENI

Kišovito krštenje Davidovskog na Spa – Frankoršampsu

Avala za finale brdskog šampionata

14. 10. 2017. Comments (0) Views: 1783 Autosport, Brdske trke

Od „priloga“ sve osim magle za kraj!

Kada se pomene mesec oktobar i brdska trka na Avali, mnogima je u mislima čuveni „Kup magle“, tradicionalno takmičenje kojim je uglavnom završavana sezona takmičenja na brdskim stazama. Tako je i ovoga puta, Avala je u svom drugom ovogodišnjem izdanju domaćin poslednje ovosezonske trke Šampionata Srbije, ali po svoj prilici bez magle! Kako sada stvari stoje, na završnoj utakmici sezone takmičare, a nadamo se i brojne gledaoce, očekuje zaista lepo vreme, u narodu poznatije kao „miholjsko leto“. Ta čuvena magla verovatno nikome neće nedostajati…

S obzirom da su sva pitanja vezana za podelu titula i odluke o novim šampionaima rešena, osim još teoretski u klasi III, s te strane se ne očekuju veća uzbuđenje. S druge pak, Avala je tradicionalni izazov za sve trkače, pa čak i „goste“ s kruga ili relija, kada se opušteno „pritiska gas“ jer se niko i ništa ne čuva za dalji tok sezone. Prema prvim najavama, na stazi se očekuje oko 30 takmičara, što je respektabilna brojka u situaciji kada trka ne odlučuje gotovo ništa.

Pravilnikom trke predviđeno je verifikovanje takmičara i obavljanje tehničkog pregleda na platou podno tornja, u subotu od 08:00 do 10:45 časova. Nakon standardnih procedura objava startnih lista, prvi trening počinje tačno u podne, a drugi odmah potom, nakon čega se spušta zavesa na prvi takmičarski dan.

Svečano otvaranje trke predviđeno je u nedelju u 11:15 časova, a start prve vožnje u 12:00 časova. Nekih 30 minuta nakon završetka iste uslediće i drugo „penjanje“, a objava zvaničnih rezultata i dodela pehara predviđena je za 17.00 časova, takođe podno Avalskog tornja.

pr.sakss

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *