MENI

Sređivanje Jeljen za start sezone

Žestoko na startu sezone

11. 05. 2017. Comments (0) Views: 895 Motociklizam, Motokros

Atraktivno i bezbedno na Jeljenu

SEZONA OTVORENOG MOTO KROS ŠAMPIONAT SRBIJE STARTUJE 14. MAJA TRKOM U ČAČKU

Božidar Miahailović, Slobodan Tanasković, Ljubiša Kokotović i Drako Radonjić

Otvoreni šampionat Srbije u moto kros disciplini startuje u vikendu pred nama na stazi Jeljen iznad Čačka. Tim povodom u prostorijama AMS Srbije upriličena je konferncija za novinare na kojoj su predstavnici kluba organizatora predočili novitete na stazi i program takmičenja 39. Nagrade Čačka.

– Klub iz Čačka uvek je bio u vrhu kada je u pitanju organizacija moto kros takmičenja, tako da sam uveren da će i ovogodišnje izdanje biti odlično. Uz dužno poštovanje ostalim klubovama, ali domaćini iz Čačka imaju najdužu tradiciju organizacije i ujedno su naš najstarji klub, tako da pomenute činjenice samo idu u prilog tvrdnji da na nas u nedelju 14. maja očekuje vrhunsko takmičenje – rekao je Božidar Mihailović, pomoćnik predsednika AMSS za moto sport.

Za premijernu trku sezone urađene su ozbiljne višenedeljene pripreme.

– U prethodnom periodu najviše smo vremena posvetili sređivanju staze u svrhu što veće bezbednosti svih učesnika, počev od takmičara, preko publike pa do gledalaca. Uradili smo dosta toga, što će verujem najviše svideti vozačima, ali i proverenoj i vernoj publici, koja nas svake godine nagradi posetom, ali i gromoglasnim navijanjem. Staze je i dalje dužine 1.500 metara, ali sa značajnim proširenjima. Želim da naglasim da smo i boks preuredili i prilaz istom, tako da sa nestrpljenjem očekujemo takmičare iz zemlje i iz inostranstva, koji će se po najavama pojaviti još u petak popodne, odnosno u subotu prepodne – rekao je Slobodan Tansković direktor takmičenja.

Na osnovu pristiglih prijava publika će moći da uživa u majstorijam više od 6o vozača iz Bosne i Hercegovine, Makeodnije, Slovenije i naravno Srbije.

– Raduje nas činjenica da čemo u klasama MX 65 i MX 85 imati po sedam vozača, jer na mlađim sport ostaje. Uložili smo mnogo napora da uslovi na stazi budu vrhunski kako bi takmičenje bilo atraktivno, ali pre svega sigurno. Ima novih skokova i obilje iznenađenja, da ih ne otkrivamo, u koja će takmičari i publika moći da se uveri na licu mesta – dodao je Ljubiša Kokotović zamenik direktora.

Subota je rezervisana za nezvanične treninge, a nedelja prepodne biće znaku tehničkog prijema, verifikacije i kvalifikacionih treninga. Start prve trke predviđen je 12.20 časova.

Komentari su zatvoreni.