MENI

Auris takmičar u C-segmentu sa više stila i novim...

Primeri Boschovih izvanrednih inovacija

22. 10. 2015. Comments (0) Views: 1234 Industrija, Toyota

Novi Avensis otmen udoban i efikasan

Sa svojim stilom, novim motorima i inovativnom tehnologijom, novi Avensis olakšaće izbor svakom kupcu. Bez obzira na verziju ili nivo opremljenosti, dizajniran je kako bi bio otmen, pouzdan, siguran i udoban na svakom putovanju.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dizajniran, razvijen i proizveden u Evropi, više od 1.711.800 primeraka Avenisa, kroz četiri generacije, pojavilo se na evropskim putevima, od lansiranja krajem 1997. godine.

Kvalitet, izdržljivost i pouzdanost oduvek su bili najveći argumenti za kupovinu Avensisa. Još uvek aktuelni model kontinuirano je visoko pozicioniran u popularnom D-segmentu, a prošle godine je dobio najveću ocenu u nemačkoj J.D. Power anketi o zadovoljstvu vlasnika automobila.

Iako je Avensis tradicionalno privlačan privatnim kupcima i pravnim osobama kao idealno flotno vozilo, ipak su poslednji bez sumnje činili najveću bazu kupaca na evropskom tržištu. Novi model, zato, ima zadatak da zadovolji sve dosadašnje i nove potrebe poslovnih ljudi, a istovremeno bude još otmeniji i ispuni sve zahtevnija očekivanja privatnih kupaca za većim luksuzom, udobnošću i mogućnostima personalizacije dinamičnijim i modernim izgledom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kao takav, novi model Avensisa dizajniran je kako bi svojim kupcima ponudio značajna poboljšanja kroz sledećih pet ključnih stavki:

1. Stil – novi, prestižniji i dinamičniji spoljašnji dizajn s LED svetlima. Sedan i Touring Sports verzije novog Avensisa dizajnirane su kako bi se karakterističnim i dinamičnim izgledom isticale u klasi. Novi Avensis jasno ističe svoju pojavu: dužina automobila je sada povećana za 40 mm, a prednji kraj je odvažan – prestižna interpretacija Toyotine prepoznatljive „naglašan prednji deo“ i „prodoran izgled“ dizajnerske filozofije.

2. Kvalitet unutrašnjosti i udobnost – potpuno nova, elegantnija i poboljšana kabina ističe kvalitet unutrašnjosti, udobnost, bogat nivo opreme, izbor boja, ali i smanjen nivo buke, vibracija i zveckanja. Novi i deblji materijali omogućuju dodatnu zvučnu apsorpciju i time izolaciju, zbog čega je i karoserija automobila, zbog ugradnje izolacionog materijala, postala šira – čineći time njen izgled dinamičnijim.

3. Sigurnost – značajno unapređenje sigurnosnih tehnologija u odnosu na odlazeći model čini Avensisa vodećim u segmentu po pitanju aktivne sigurnosti i sistema pomoći vozaču. Na svakom modelu Avensisa, nova tehnologija Toyota Safety Sense dostupna je kao serijska oprema (zavisno od tržišta).

4. Nivoi opreme i vrednost za novac – novi, sada jasnije definisani nivoi opremljenosti sa serijskom opremom vodećom u klasi, bogatim naprednim tehnološkim i sigurnosnim rešenjima koji vožnju čine udobnijom i lakšom.

5. Uživanje u vožnji i troškovi održavanja – dva nova dizel motora, niža emisija CO2 kroz čitav asortiman modela, veći servisni intervali uz smanjene troškove samog servisa, zatim poboljšanja šasije radi boljih voznih karakteristika.

Toyota predviđa da navedena poboljšanja neće samo podstaći veću lojalnost među postojećim kupcima Avensisa, već će ciljano privući nove kupce s odličnom ponudom, koju ovaj Avensis najbolje predstavlja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dizel motori

Ponuda od pet motora donosi izbor između dva dizel motora, a oba su potpuno nova: 1,6-litarski D-4D sa 112 KS pokazuje 11 g/km manje emisije CO2 od većeg 2,0-litarskog dizelaša kojeg zamenjuje – ukupno 108 g/km. S druge strane, u Toyotinoj ponudi se pojavljuje i novi 2,0-litarski D-4D motor sa 143 KS, koji zamjenjuje dosadašnji 2,2-litarski dizel motor uz 24 g/km manje CO2, ukupno 119 g/km.

Benzinski motori
Smanjenje potrošnje goriva i poboljšanja po pitanju emisije CO2 ujedno su odrađena na postojećim benzinskim motorima: 1,6-litarskom motoru sa 132 KS, 1,8-litarskom motoru sa 147 KS i 2,0-litarskom motoru sa 152 KS.
Smanjenje u potrošnji goriva postignuto je kroz veći stepen kompresije, optimizaciju ugla ubrizgavanja i trenutka paljenja smeše, adaptaciju teflonskog premaza kako bi se smanjilo trenje i automatskim zatezanjem kaiševa.

foto: M. Bošković

Komentari su zatvoreni.