MENI

Atraktivno i bezbedno na Jeljenu

NAŠI MOTO KLASIČARI ODLIČNI U SCHLEIZU

15. 05. 2017. Comments (0) Views: 2274 Motociklizam, Motokros

Žestoko na startu sezone

OTVORENI ŠAMPIONAT SRBIJE NA JELJENU OBILOVAO UZBUĐENJIMA

Nenad Petrovic

Na premijernom takmičenju za Otvoreni šampionat Srbije u moto krosu, održanom na stazi „Miloš Lijeskić“ na Jeljenu, publika je imala prilike da uživa u majstorijama vozača iz Slovenije, Bih, Makedonije i Srbije.

Pred oko 2000 gledalaca, nastupilo je 56 vozača iz 12 ekipa, u klasama MX65, MX85, MX1, MX2, MX2 junior, MXB, MX3, MXS i MX ATW. Organizator se svojski potrudio da gledaoci vide na delu najkvalitetnije vozače iz zemlje i okruženja, a pritome da budu izuzetno bezbedni.

U klasi MX65 prvo mesto osvojio je Relja Kuzman iz MK Ere iz Arilja, drugo Aleksa Milosavljević iz MK Tanasko Rajić iz Čačka, a treće Danilo Crnjanski iz BAP racing tima iz Bačke Palanke.U klasi MX85 prvo mesto zauzeo je Milić Zimonjić iz MK Tanasko Rajić, drugo Strahinja Kalamković, a treće Feđa Kuzman iz MK Ere.

Milan Stojanovic

U klasi MX1 trijumfovao je gost iz Slovenije Theo Urbas, drugi je bio Branko Antić iz MK Gajić,a treći Dario Čerkez iz MK Vitez, BIH.Prošlogodišnji šampion u klasi MX2 Nenad Petrović iz MK Tanasko Rajić je ubedljivo osvojio prvo mesto i nagovestio nastavak prošlogodišnjeg uspeha. Drugi je bio Nemanja Vemić iz MK Ere, a treći David Veđelek iz ekipe The Shumars .

U klasi MX2 junior gost iz Makedonije Hristijan Stanković je zauzeo prvo mesto, drugi je bio Miloš Radulović, vozač domaće ekipe Termorad AMSK Čačak, a treći je bio Filip Velšmit iz MK MCF iz Subotice. Nekadašnji vozač Termorad AMSK Čačak Milan Stojanović, koji ove sezone nastupa za Sagmajster tim iz Subotice, u klasi MXB najavio je šampionske ambicije osvojivši ubedljivo prvo mesto. Drugi je bio Vojislav Crnjanski iz BAP racing tima, a treći Dejan Paunović iz GTC rejsing Kraljevo.

Milos Radulovic

U klasi MX3 Viktor Lang iz ekipe The Shumars je bio prvi, učesnik Dakar relija Gabor Sagmajster drugi, a treći je bio Leopold Kropin, takmičar iz Slovenije koji nastupa za Termorad AMSK Čačak.U najstarijoj klasi MXS pobednik je Branko Radanov iz ekipe The Shumars, drugi Dragiša Stanković iz Sagmajster tima, a treći Pantelija Vukobratov iz BAP racing tima.

U ekipnoj konkurenciji 10 ekipa, u klasi I i II prvo mesto osvojila je ekipa MK Ere iz Arilja, drugo ekipa MK Tanasko Rajić, a ekipa Termorad AMSK Čačak III mesto. U konkurenciji 10 ekipa, u klasi III I IV prvo mesto osvojila je ekipa BAP racing tima, drugo GTC racing tima, a treća je bila ekipa Sagmajster tima.

Prilikom dodele nagrada, organizatora je dodelio specijalno priznanje vozaču iz Slovenije Leopoldu Kropinu, koji je peti puta uzastopno nastupao za domaćina Termorad AMSK Čačak, kao znak zahvalnosti za dugogodišnju saradnju.

Milic Zimonjic

Malu senku na fantastično organizovanu manifestaciju bacila je teška povreda takmičara iz Makedonije Mihaila Bajovskog u klasi MX1, nakon pada u prvoj vožnji i povreda mladog Filipa Rajevića, u klasi MX65.

Šampionat se nastavlja trkom za Istočno evropski šampionat u Kruševcu 18.juna 2017.godine.

tekst S.Tanasković

foto: Dejan Todosijevic (N.Petrovic i Milic Zimonjic), Zoran Bobo Rajevic (Milan Stojanovic) i Branko Utvic (Milos Radulovic)

Komentari su zatvoreni.