MENI

Kartingaši protiv opake bolesti

Uživali smo u „divljim lepotanima“ novim zvezdama Mercedesa

26. 05. 2013. Comments (0) Views: 766 Galerija, Karting

Neumoljivi Milan Nikolić

Drugu trku šampionata u kartingu pod okriljem Sportskog auto karting saveza Srbije koja je održana na Ada Huji obeležili su žestoki dueli u svim klasama, humanitarni karakter na delu i promenljivi vremenski uslovi. Milan Nikolić prvo vozač kluba organizatora AKK Zvezdara u klasi dva nije imao milosti za konkurenciju i u obe vožnje slavio je ubedljivo sa osam sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Uroša Stevanovića.

IMG_3859 copy– Zadovoljan sam rezultatima sa druge trke koju je organizovao moj klub iz pomoć gradskih Opština Zvezdara i Palilula i naravno Dunav osiguranja. Sav prihod od prodatih karata ide na račun Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) i zbog toga mi je drago što je publika imala u čemu da uživa. Pobede poklanjam mlađem bratu Maksimu koji je danas na kartodromu proslavio prvi rođendan. Čestitam svojim drugovima i konkurenciji na dobrom i fer takmičenju i jedva čekam naredni takmičarski vikend – rekao je Milan Nikolić.

U klasi jedan viđen kvalitetan duel između Nikole Tošića i Luke Markovića. U prvoj je slavio Marković gost iz Jagodine, tako što je u finalnom krugu prestigao Tošića, da bi mu se u drugoj vožnji Nikola revanširao.

IMG_7524Klasa tri brojala je najviše takmičara i po ocenama svih posmatrača druga trke bila je ubedljivo najuzbudljivija, četvorica od šest koliko ih je krenulo sa starta borilo se svih 12 krugova žestoko, precizno i neumoljivo za svako od tri mesta na pobedničkom podijumu. U prvoj trci najbolji je bio Aleksa Radojković, a u drugoj slavio je Nikola Lazarević.

U klasi četiri Aleksandar Ristić obe vožnje odradio je rutinski, što se može reći i za Vida Popovića kada je u pitanju klasa pet. „Šestica” je pripala Miroslavu Markoviću, dok je u klasi sedam najbrži bio Luka Đurović.

NEZVANIČNI REZULTATI

Prva trka
Klasa 1: 1. L. Marković, 2. N. Tošić, 3. R. Radonjić
Klasa 2: 1. M. Nikolić, 2. U. Stevanović, 3. R. Karadžić
Klasa 3: 1. A. Radojković, 2. V. Milošević, 3. L. Stojanović
Klasa 4: 1. A. Ristić, 2. S. Milosavljević, 3. M. Nešić
Klasa 5: 1. V. Popović, 2. A. Milovanović
Klasa 6: 1. M. Marković, 2. V. Slavković, 3. M. Miodragović
Klasa 7: 1. L. Đurović, 2. A. Ristić, 3. Z. Marković

Druga trka
Klasa 1: 1. N. Tošić, 2. L. Marković, 3. R. Radonjić
Klasa 2: 1. M. Nikolić, 2. U. Stevanović, 3. R. Karadžić
Klasa 3: 1. N. Lazarević, 2. L. Stojanović, 3. M. Karadžić
Klasa 4: 1. A. Ristić, 2. S. Milosavljević, 3. M. Nešić
Klasa 5: 1. V. Popović, 2. G. Savić, 3. A. Milovanović
Klasa 6: 1. M. Marković, 2. M. Miodragović
Klasa 7: 1. L. Đurović, 2. A. Ristić, 3. Z. Marković

Komentari su zatvoreni.