MENI
OSKAROVCI I ŠAMPION Osmogodišnji Milan Nikolić sedi na kartingu

Nikoliću novi karting za šampionsku titulu

SADA IMA SVE ŠTO VREDI KOD AMATERA Marija Mitrović

Marija Mitrović kompletirala kolekciju

NAJBOLJI U ZIMSKIM USLOVIMA Zoran Ćalić, Nebojša Prokić I Slobodan Jovanović

2. 04. 2012. Comments (0) Views: 638 Karting

Nebojša Prokić odbranio titulu

Posle pet takmičarskih dana, drugu uzastopnu šampionsku titulu Zimske karting lige KAL osvojio je Nebojša Prokić (31) iz Beograda.

 NAJBOLJI U ZIMSKIM USLOVIMA Zoran Ćalić, Nebojša Prokić I Slobodan Jovanović Pored novog starog šampiona ZKL, interesantno je da je ostao potpuno isti raspored na podijumu kao i prošle godine. Vice šampionsku titulu zadržao je Zoran Ćalić, a treće mesto potvrdio Dragan Jovanović. Dok lidersku poziciju Prokić nije prepustio konkurentima ni u jednom trenutku od početka takmičenja, mnogo veća neizvesnost je viđena za drugog najboljeg vozača. Odlučivao je poslednji takmičarski dan, ali je fortuna Jovanoviću još jednom okrenula leđa. Loš karting u prvoj i nenadoknadivi zaostatak uprkos odličnoj vožnji u drugoj trci, onemogućili su bolji plasman od postignutog. S druge strane, solidnom vožnjom Ćalilć je potvrdio drugo mesto u šampionatu, ali je bodovna razlika bila prevelika da bi se načinio i korak više na podijumu.

Prema rečima organizatora, ZKL će po svemu sudeći otići u istoriju do stvaranja povoljnijih uslova za organizovanje ovakvog takmičenja, dok je pomenuta mogućnost da će zimske aktivnosti karting amatera predstavljati organizovanje nekog vida Otvorenog kupa na nekoj od zatvorenih staza u zemljama u okruženju.

Komentari su zatvoreni.