MENI

Maši za rođendan na dar tata Nemanja osvaja pehar

Bukovica potopila autodrom u Zalužanima

11. 09. 2014. Comments (0) Views: 495 Autosport, Kružne trke

Aleksa priželjkuje kišu na Zalužanima

Tek što je postao srednjoškolac, praktično tek je dve nedelje u klupi, Aleksa Radojković uspeo je minulog vikenda da odbrani titulu šampiona u kartingu, Sportskog auto karting saveza, a što se tiče predstojećeg uveliko se sprema za dvostruki okršaj na stazi Zalužani kod Banjaluke. Mladi as voziće u dve klase jugo 55 i pežo 106, a kako svi takmičari pričaju o najavljenoj kiši, hteli smo da čujemo šta Aleksa o tome misli.

Aleksa

– Kao prvo obavezno nosimo kišne gume, jer smo školu platili na prvoj kružnoj trci sezone na Ponikvama, kada je kiša padala tokom čitavog vikneda, da bi na kraju bilo i snega. Što se tiče takmičenja na Zalužanima nemam ništa protiv da staza bude mokra, šta više meni će u potpunosti odgovarati, drugim rečima jednostavno priželjkujem kišu, jer ću na taj način moći da kompenzujem neke nedostatke, tačnije manjak iskustva – jasan je Akeksa.

Voziti u dve klase tokom jednog vikenda, što podrazumeva da u subotu odradite slobodne i kvalifikacione treninge, odnosno u nedelju da prvo vozite juga 55 ili 106, sve zavisi kakav će raspored napraviti organizator, nije lako izvesti ni mnogo starijim i iskusnijim takmičarima. A, gde je tu konkurencija?

– Komkurencija će po starom dobrom običaju biti žestoka, a ja prosto ne želim mnogo da komentarišem uoči trke. Nadam se dobrom rezultatu, a verujem da će publika u potpunosti uživati, jer svi tu negde, prosto veliki broj takmičara ima šanse da se domogne bilo kog od tri mesta na pobedničkom podijumu – poručio je Radojković.

Komentari su zatvoreni.