MENI

Zlatna kaciga zalet za Evropu Aleksandru Tošiću

Klizavo sa izletanjem u Lukovskoj banji

KANDIDAT ZA TITULU U KLASI 8 Miloš Brkić

1. 11. 2012. Comments (0) Views: 325 Autosport, Brdske trke

Matematika i taktika iz Lukovske banje

U vikendu pred nama Sportski auto karting savez Srbije, stavlja tačku i na poslednju auto disciplinu u aktuelnoj sezoni. Organizacijom duple brdske trke na potezu Kuršumlija – Lukovska banja, ASK Konkord rejsing tim iz Beograda, dve nedelje kasnije sa druge strane Kopaonika u odnosu na Đerekare – Mramor koji su voženi 14. okotobra, hrabro je zagazio u novembar.

KANDIDAT ZA TITULU U KLASI 8 Miloš Brkić

KANDIDAT ZA TITULU U KLASI 8
Miloš Brkić

Kako se u pomenutom šampionatu takmičari u devet klasa bore za bodove, zanimljivo je napomenuti da je samo jedna „trećina” šampiona osigurana, bolje rečeno imaju ogromnu bodovnu prednost u odnosu na trenutno drugo plasirane, dok će se ostatak iz Lukovske banje vratiti sa titulama i širokim osmehom, pod uslovom da im se matematika i taktika poklope.

Prvo mesto „vredi” 25 poena, a drugo 18 i tako dalje, što otvara mogućnost da pomenuta matematika dobije maha. U klasi 4, Nenad Savić ima 25 poena prednosti u odnosu na Branka Zirojevića, i praktično je u obavezi da završi obe trke, ako ne na prvom mestu, onda u prva tri. Možda će najveselije biti u klasi SP(Sport prodakšn) gde je vodeći Goran Toroman, aktuelni sekretar Saveza, a 13 poena manje ima Željko Đunisijević. Dejan Čolović aktuelni predsednik Saveza i prvi čovek kluba organizatora, takođe gaji izvesne nade.

U klasi 8 Dragoljub Arsić i Miloš Brkić realni su kandidati za šampionsku titulu.

– Kao po pravilu, a slobodno mogu reći da je u pitanju stara praksa, uvek u poslednjem trenutku pripremamo auto. Posla ima dovoljno, ali sam siguran da ćemo na vreme odraditi tehnički i verifikaciju. Dupla pobeda mi otvara mogućnost da se domognem titule, ali šta će biti ostaje da se vidi tokom subote i nedelje – rekao je Miloš Brkić.

Životu Milića i Dragana Balačikića u klasi 9 „deli” dostižna bodovna razlika, tako da će i u pomenutoj biti veslo. U klasi 10 Dragoslav Stanojević ima šest poena prednosti u odnosu na Aleksandra Vidosavljevića koji juriša na prvo mesto u generalnom plasmanu.

U subotu 3. novembra posle dva zvanična treninga slede dve trke, a isti raspored važi i za nedelju.

Tagovi: , , ,

Komentari su zatvoreni.