MENI

Borković osetio dah WTCC

VUČIĆ POŽELEO SREĆU BORKOVIĆU PRED POČETAK NOVE SEZONE

26. 03. 2014. Comments (0) Views: 520 Autosport, Kružne trke

Milovanović najavljujue testiranje na Zalužanima

Nemanja Milovanović vicešampion Srbije na brdskim stazama sa pratećom ekipom u garaži u Banjaluci uveliko priprema stari novi BMW za nove izazove na kružnim stazama. Za aktuelnu sezonu prošlogodišnja trkačka sprava dobila je nove boje, ali i novi agregat, koji tek treba isporbati na stazi Zalužani, nadomak glavnog grada Republike Srpske.

NeamnjinBMW

– Auto je spreman za poslednje testove jer do pretstojeće sezone ostalo još samo mesec dana. Moj tim ljudi i ja za naredni vikend imamo zakazan test prvo merenja snage motora i rad na elektronici, a ako sve bude kako treba i prvi izlazak na stazu Zalužani kod Banjaluke. BMW je brendiran novim bojama u stilu moje ekipe i sponzora Planetwin 365, kojima se još jednom ovog puta zahvaljujem na nesebičnoj podršci – rekao je Nemanja Milovanović.

Automobilizam kao tehnički sport pored toga što je ozbiljno skup i opasan, nosi sa sobom i puno neizvesnosti, naročito kada se u sezonu ulazi sa novim detaljima na trkačkoj spravi, koja valja podrobno ispitati.

– Posle testa ćemo tačno znati šta možemo da očekujemo od takmičarske sprave. Cilj nam je da i ove sezone ostvarimo što bolje rezultate, ali pošto je na automobilu novi motor koji do sada nismo imali prilke da testiramo i o njemu još ništa ne znamo, sve će nam mnogo biti jsanije posle sledećeg vikenda za kada je sve zakazano. Nadamo se da će sve biti u najboljem redu i kako bi se blagovremeno pripremili za prvu trku na stazi Ponikve pored Užica. I pored toga što je postojala želja da prvu trku odradimo na Hungaroringu u Mađarskoj u okviru Centralnoevropske zone(CEZ), tako nešto nije izvodljivo, jer smo malo zakasnili sa pripremama automobila – jasan je Milovanović.

Komentari su zatvoreni.