MENI

Lamborgini Super Trofej, Monza (snimak trke HD)

Velika nagrada Užica aerodrom Ponikve

16. 04. 2014. Comments (0) Views: 506 Autosport, FIA WTCC, Kružne trke

Sve je gorelo oko mene

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković nakon velikog uspeha i osvajanja devet bodova na startu WTCC sezone u Marakešu, već se okreće narednom izazovu.

BANE8049

Pred Borkovićem i njegovim timom je veliki posao pošto ga već za vikend očekuje nastup u Francuskoj, na stazi Pol Rikar. Ubitačan raspored na startu sezone dodatno je iskomplikovan kada je zbog kvara na Chevrolet Cruze #98 Dušan morao da posluša naredbu tima i okonča trku pre kraja.

– Usled oštećenja na automobilu na prvoj trci, mehaničari su primetili da curi ulje. Nisu imali vremena između dve trke da provere šta je tačno u pitanju, pa su mi inženjeri Camposa i RML rekli da odmah stanem ako primetim da svetle lapmice za upozorenje na temperaturu motora – objašnjava Borković.

Iako se nadao da do najgoreg scenarija neće doći, Borković je morao da se zaustavi, ali ni tu nije bio kraj njegovim mukama.

– Kada sam primetio da se pale lampice, ponadao sam se da će automobil izdržati do kraja trke, a onda je unutra sve počelo da gori i dimi se. S obzirom na veoma skučen prostor u automobilu, jedva sam uspeo da bez ičije pomoći izađem i tek tada mi je malo laknulo – priseća se Borković.
Članovi NIS Petrol by Campos Racing tima daće sve od sebe da uklone sve kvarove i da će Borković u

Francuskoj imati sve uslove za novi uspeh u nastavku WTCC sezone.

Komentari su zatvoreni.