MENI
NASTAVAK ZIMSKIH ČAROLIJA NA ADI HUJI Njima nije bilo teško čak iz Topole da dođu

Kroz objektiv Vojislava Vujanića po vejavici na Adi Huji

POBEDNIK U KLASI SA POGONOM NA DVA TOČKA Slobodan Jovanović

Jovanović i Lazić najbrži u kontrasmeru

NASTAVAK ZIMSKIH ČAROLIJA NA ADI HUJI Njima nije bilo teško čak iz Topole da dođu

16. 02. 2012. Comments (0) Views: 496 Autosport, Ostalo

Noćne trke po snegu i ledu

Premijerno takmičenje turističkih automobila po snegu koje je minule nedelje održano na kartodromu Ada Huja, toliko se svidelo učesnicima, da su insistirali na još jednom okršaju. Organizator ovoga puta ide korak dalje i za sve učesnike u petak 17. februara sa početkom u 18.30 časova, organizuje takmičenje pod reflektorima.

NASTAVAK ZIMSKIH ČAROLIJA NA ADI HUJI Njima nije bilo teško čak iz Topole da dođu

NASTAVAK ZIMSKIH ČAROLIJA NA ADI HUJI
Njima nije bilo teško čak iz Topole da dođu (Foto: bud3.net)

– Iskustvo sa prvog takmičenja dobro će nam doći prilikom organizacije drugog. Osnovna razlika je u početku takmičenja, i nadam se da će nam vremenske prilike ovoga puta ići na ruku. Prošle nedelje limitirali smo broj učesnika na 60 i start je bio zakazan tačno u podne, sa kotizacijom od 500 dinara. Ovoga puta vozićemo po reflektorima koji na sreću postoje na Adi Huji i start je zbog toga zakazan za 18.30 časova. Zbog bolje dinamike i iskustva koje imamo, odlučili smo da se može prijaviti „samo” 40 takmičara i učešće za svakog iznosi 1000 dinara. Pravila su gotovo ista, svi će biti razvrstani u dve grupe u zavisnosti od broja pogonskih osovina. Po pet najboljih iz svake klase na osnovu ostvarenih vremena iz kvalifikacije voziće finale. Svaki oblik nediscipline biće strogo sankcionisan.– rekao je Draško Pantović idejni tvorac takmičenja za razbijanje zimske dokolice.

Ljubiteljima automobila koji tokom duge zime jedva čekaju da počne sezona auto sporta, ovakve čarolije i radosti dobro dođu, da prekrate dokolicu. Ako je verovati meteorološkoj službi koja za petak najavljuje mirno vreme bez snega i vetra u prestonom gradu Srbije, utoliko će veća radost vladati u redovima takmičara, koji se ponašaju poput male dece kada sa sankama izađu na padinu i veselo se spuštaju dok mi obrazi i usne ne pomodre. U slučaju velike dece, organizator je sve limitirao na broj krugova, tako da neće biti preterivanja.

Kako snega ima u neograničenim količinama, ne bi bilo na odmet da se organizuje mini snežna liga, dok uslovi dozvoljavaju.

Komentari su zatvoreni.