MENI
NA STAROM MOTORU ZA NOVE POBEDE Gabor Sagmajster

Sagmajster rejsing tim brani titulu u Horgošu

ZAVISNIK O ADRENALINU Gabor Sagmajster

Sagmajsterova šesta prijava za Dakar

NEMILOSRDNI JAHAČ IZ BRUSA Branko Antic 35 (prvi sleva na skoku)

13. 05. 2012. Comments (0) Views: 971 Motociklizam, Motokros

Branko Antić žestoko po blatu

Druga trka Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu održana je na severu Bačke na stazi Horgoš gde su ASK Kopaonik i Sagmajster rejsing tim u konkurenciji domacih ekipa ubedeljivo odeneli prevagu. Pored naših vozača na trci je u pet raspisanih klasa plus kvadovi učestvovalo skoro 100 takmičara.

 NEMILOSRDNI JAHAČ IZ BRUSA Branko Antic 35 (prvi sleva na skoku) Prolećna kiša koja je početokom nedeljnog dana pretila da takmičenje po pesku u Horgošu učini praktično neizvodljivim, prestala je da pada taman na vreme, tako da uslovi na stazi kako je takmičenje odmicalo, bili savršeni. Kroseri su uvek lakše bore sa blatom, nego sa oblacima prašine.

Čast domaćih takmičara u odnosu na goste iz Mađarske koji su pokazali zavidnu veštinu upravljanja moto kros spravama, odbranio je mladi Branko Antić iz Brusa koji je u klasi MX 2 u obe vožnje, bio više nego ubedljiv.

– Tokom prve vožnje imao sam problema sa blatom koje mi se zalepilo na naočare, tako da sam više od pola trke vozio bez istih, ali to me nije sprečilo da pobedim. U drugoj vožnji sam znao kako da se pripremim, a i manje je blata bilo na stazi, tako da sam rutinski uknjžio nove bodove u nameri da odbranim titulu šampiona u klasi MX 2 – rekao je Antić posle takmičenja.

Prvi su na stazu izašli takmičari klase do 85 kubika i to samo četvorica golobradih kanidadata koji su se do poslednjeg kruga borili za najviši stepenik pobedničkog postolja. U oba izdanja najbrži je bio Noel Kovač, praktično domaći takmičar.

Klasa motohepning na kvalifikacionom treninmgu brojala je više od 40 takmičara, tako da je organizator morao da ih podelu u dve kategorije, kako bi merioci vremena lakše odradili posao. Količina blata na motoru i samim takmičarima već posle dva kruga toliko je prekrivala startne brojeve, da su jedva bili uočljivi i izverziranim očima sudija, a kamoli publici, koje je bilo u zavidnom broju i pored loših vremenskih uslova na početku takmičenja.

MX 2 klasa sa 15 krosera donela je najviše uzbuđenja, jer se do samog kraja nije znalo, ko će zauzeti drugo mesto, obzirom da je Antić fantastičnom vožnjom sebi obezbedio prvo. U prvoj vožnji drugi je bio Tamaš Časar, a u drugoj Miroslav Cvetković.

Najjača klasa ili MX 1 bila je u znaku Leca Gergelja gosta iz Mađarske koji je prosto leteo stazom na svom KTM motoru. Probleme sa kvačilom tokom prve trke imali su Aleks Varadi i Gabor Sagmajster, ali je Vardi uspeo da završi kao peti, odnosno drugi u nacionalnom šampionatu, a Sagmajster kao osmi, odnoso četvrti, dok je Bence Časar slavio u oba izdanja.

Nezavinčni rezultati

Prva trka
Klasa 85 1. N. Kovač, 2. I. Berenji, 3. A. Bakoš
MX 2 1. B. Antić, 2. T. Časar, 3. M. Cvetković
MX1 1. B. Časar, 2 A. Varadi, 3. M. Đorđević

Druga trka
Klasa 85 1. N. Kovač, 2. A. Bakoš, 3. I. Beranji
MX 2 1. B. Antić, 2. M. Cvetković, 3. T. Časar
MX1 1. B. Časar, 2 A. Varadi, 3. M. Đorđević

 BEZ KVAČILA DO CILJA Gabor Sagmajster

Komentari su zatvoreni.