MENI

Takmičarski karavan narednog vikenda u Kragujevcu i Čačku

Gajić najbrži na noćnim brzincima

12. 09. 2013. Comments (0) Views: 693 Autosport, Reli

Noćni brzinci za start 2. Zlatiborskog relija

Sutra i prekosutra iznad Užica na jednoj od omiljenih planina domaćih turista, ASK Užice reli tim uz nesebičnu pomoć bratskog kluba MM Pauer, organizuje 2. Zlatiborski reli koji će se bodovati za Srpski automobilski savez, pod pokroviteljstvom AMS Srbije. Duplim noćnim brzinskim ispitom na lokaciji Tić polje startovaće drugo ovosezonsko takmičenje.

IMG_8431

Na adresu kluba organizatora stiglo je 23 prijave, a tačan broj posada koje će steći pravo da startuju znaće se posle tehničkog prijema i verifikacije vozača i suvozača. I pored ozbiljne finansijske krize koja je pogodila domaći sport brzina na četiri točka, pomenuti broja posada u svakom slučaju obećava neizvesnu borbu za prva tri mesta u svakoj od raspisanih klasa, sa osvrtom na generalni plasman.

Staniša Lazarac i Vojislav Pijević u micubiši lanseru 7 evolucije nosiće startni broj 1 i po svemu sudeći glavni su pretendenti za prvo mesto u generalnom. Čak osam posada u klasi N 3 boriće se za „samo” tri mesta na pobedničkom podijumu, što će biti motiv više za dobre poznavaoce prilika najzahtevnije discipline auto sporta, da dođu na Zlatibor kako bi uživali u majstorijama Vladice Rabrenovića, Vladimira Zečevića, Živka Gajić, Nenad Vićentića i drugih na brzinskim ispitima Tić polje, Utrobe i Sirogojno.

Klasu A 2 krasi šest posada, drugim rečima po dve ekipe jurišaju na jednom mesto na postolju, odnosno za pehare i dragocene bodove. Ako je suditi na osnovu učešća na reli takmičenjima u aktuelnoj sezoni najviše šansi za prvo mesto ima posada Jovana Jovanović i Nataša Tunguz. Glave takmace imaće u Miletu Cvjtičaninu i Aleksandru Dimitrijeviću koji se posle nekoliko sezona pauze vraća u auto sport.

Osam prijava stiglo je i za klasu mali N, gde se vozi nekadašnji ponos domaće auto industrije jugo 55. I pored toga što su mašine slabašne, jaka volja i ogromna želja za pobedom isijava iz svakog jugića.

Start prvog noćnog brzinca zakazan je za 18.32 časova, a sledeće Tić polje na programu je u 19. 51. Drugi dan otvara brzinski ispit Utrobe u 9.01, za njim sledi Sirogojno u 9.30 i tako po tri puta. Svečano proglašenje i dodela pehara zakazani su za 17 časova na Zlatiboru.

Komentari su zatvoreni.