MENI

Gajić najbrži na noćnim brzincima

Finale u Poreču

14. 09. 2013. Comments (0) Views: 1054 Autosport, Reli

Gajić slavio u generalnom plasmanu

Drugi Zlatiborski reli u organizaciji Užice reli tima pripao je posadi Živko Gajić i Tihomir Nikolić u reno klio sport 2.0. Drugo mesto u generalnom plasmanu osvojili su Vladica Rabrenović i Radmil Radivojević takođe u renou klio sport 2.0, a treće je pripalo posadi Aleksandar Dimitrijević i Milan Misajlović u jugu 65 1.3.

DSC_0381---Copy– Više sam nego zadovoljan ostvarenim rezultatom na drugom Zlatiborskom reliju, naročito ako se uzme u obzir činjenica da mi je ovo prva pobeda u generalnom plasmanu i ujedno prva u klasi N 3. Konkurencija je bila na visini zadataka, što nam je naravno bio dodatan motiv. Auto je funkcionisao besprekorno, pre svega zahvaljujući dobroj pripremi od strane mehaničara mog kluba MM Pauer. Reli je tehnički sport i sve je neizvesno i otvoreno do poslednjeg metra brzinskog ispita. Pobeda na Zlatiboru će nam biti dobar vetar u leđa za naredno takmičenje koje se vozi krajem septembra u Poreču, sa kojim se i završava domaći reli šampionat – rekao je Gajić.

Osvajanjem trećeg mesta u generalnom plasmanu ujedni i prvim u klasi A 2 Aleksandar Dimitrijević u trkačkim krugovima poznatiji kao Lauda, vratio se na najbolji mogući način posle nekoliko godina pauze na reli scenu. Koliko je spreman govori i rezultat sa noičnih brzinskih ispita kada je u generalnom plasamnu završio na drugom mestu.

– Mogu slobodno reći da smo se na pravi način vratili u najzahtevniju disciplinu auto sporta, posle nekoliko godina pauze. Auto je odlično funkcionisao, uslovi na brzinskim ispitima su bili idealni, konkurecnija nam je davala dodatni stimulans, a na nam je bilo samo da se što bolje uvozamo i maksimalno pripremimo za finalno takmičenje, koje nam predstoji u Poreču – rekao je Dimitrijević.

Vredna pomena je i posada Ivan Maksimović i Deajn Andrić za volanom juga 55 koja je slavila u klasi mali N, ispred Zorana Šolajića i Igora Dukanovića. Od 14 posada koliko ih je startovalo drugog dana, posle šest brzinskih ispita sve su stigle na cilj, što je svakako svojevsrtan uspeh i pokazatelj, da je takmičenje odlično organizovano.

NEZVANIČNI REZULTATI

Generalni plasman: 1. Ž. Gajić – T. Filipović, 2, V. Rabrenović – R. Radivojević, 3. A. Dimitrijević – M. Misajlović, 3. N. Vićentić – B. Pijević, 5. V. Mirčić – B. Smiljanić

Komentari su zatvoreni.