MENI

Gajić slavio u generalnom plasmanu

Slatina prioritet za Nemanju Milovanovića

15. 09. 2013. Comments (0) Views: 856 Autosport, Reli

Finale u Poreču

Drugim Zlatiborskim relijem u organizaciji Užice reli tima i MM Pauera, stavljena je tačka na takmičenja na domaćim terenima kada je u pitanju najzahtevnija discilpina auto sporta. Za manje od dve nedelje, tačnije finalnog vikenda septembra na Kroacija reliju u Poreču, biće odlučeni šampioni Srbije kako u generalnom plasmanu, tako i po klasama. Ko slavi u Hrvatskoj, vraća se u Srbiju kao šampion.

foto_stevan_radovanovic01U igri za titulu šampiona nalaze se još uvek nezvanični pobednik 2. Zlatiborskog relija Živko Gajić, jer je na njegov automobil u predviđenom vremenskom roku podnet prigovor na tehničku ispravnost. Posle ponedeljka kada će tehnička komisija utvrditi sve detalje, biće poznato da li je reno klio sport 2.0 u merama kako nalaže Pravilnik ili…

Drugi kandidat je Vladica Rabrenović trenutno drugoplasirani kako u generalnom plasmanu, tako u u klasi N 3, ali je u kombinaciji i Juraj Šebalj koji je slavio na premijernom domaćem takmičenju Beogradskom reliju koji je održan krajem aprila na Avali i Košutnjaku.

– Radujem se odlasku u Poreč na Kroacija reli iz mnogo razloga. Prvi je što su tamo tereni odlični za reli, drugi je što ćemo svikoji odemo imati priliku da se ogledamo sa velikim brojem takmičara na nama uslovno rečeno nepoznatim brzinskim ispitima i na kraju što će biti vrlo neizveno, kada je u pitanju pobednik. Reli je vrhunska tehnička disciplina auto sporta i sve je otvoreno i nepoznato do same ciljne rampe, tako da je sve moguće – rekao je Rabrenović odmah po završetku Zlatiborskog relija.

Drugi Zlatiborski reli tokom dva dana na tri lokacije i ukupno osam brzinskih ispita, vozilo je 16 posada, od kojih su već u petak veče dve morale da odustanu. Jovana Jovanović zbog mehaničkog kvara, a Uroš Simić jer je ozbiljno razbio pežo 106. Drugog dana svih 14 posada vozile su u idealnim vremenskim uslovima i na limitu kako takmičarskih sprava i tako i psihofizičkih sposobnosti. Na dve lokacije iz prolaza u prolaz, svaka je bila za koju sekundu bolja, ali ne i dovoljno dobra da ugrozi onu ispred sebe. Uoči starta poslednjeg osmog brzinskog ispita Sirogojno, niko nije krio zadovoljstvo do tog trenutka stečenom pozicijom, ali su svi bili vrlo rezervisani u prognozama, jer je valjalo stići do cilja.

Pre nešto manje od dva meseca ista ekipa stajala je u organizaciji Srbija relija, koji nažalost nije održan. Ovoga puta može se reći da su bili na visini zadatka i da je sve odrađeno na nivou takmičenja koje se boduje za nacionalni šampionat, ali se organizatori svakako ne bi postideli da su imali i koju stranu posadu. Uslovno rečeno mali broja takmičara i simboličan broj gledalaca, mnogi objašnjavaju baš pomenutim fijsakom iz Užica, ali zato svi koji su imali želju i volju da daju šansu Zlatiborskom reliju imali su u čemu da uživaju.

Komentari su zatvoreni.