MENI

Noćni brzinci za start 2. Zlatiborskog relija

Gajić slavio u generalnom plasmanu

13. 09. 2013. Comments (0) Views: 2251 Autosport, Galerija, Reli

Gajić najbrži na noćnim brzincima

Prvi dan 2. Zlatiborskog relija bio je u znaku duplog noćnog brzinskog ispita na lokaciji Tić polje. U dve vožnje na brzinskom ispitu ukupne dužine 6080 metara najbrža je bila posada Živko Gajić i Tihomir Nikolić u reno kliu sport 2.0. Drugo vreme u generalnom plasmanu priplao je posadi Vladica Rabrenović i Radmil Radivojević takođe u reno kliu sport 2.0, dok je treće vreme ostvarila povratnička posada Aleksandar Dimitrijević i Milan Misajlović u nekadašnjem ponosu nacionalne auto industrije jugu 55 1.3.

foto_stevan_radovanovic02– Prvi od dva noćna brzinska ispita na Tić polju vozili smo u sam sumrak, tako da je još uvek imalo dosta prirodne svetlosti, pa smo shodno tome imali i bolje vreme. U drugom prolazu već je bio potpuni mrak tako da smo morali da se oslanjamo na svetlost farova, i zbog toga smo bili nekoliko sekundi sporiji, ali nismo imali razloga da srljamo, jer smo iz prve vožnje imali pristojnu vremensku zalihu. Ovo je praktično uvodni deo takmičenje, glavni okršaji slede drugog dana na brzinskim ispitima Utrobe i Sirogojno, a tek posle toga će biti razloga za veliko slavlje – rekao je Živko Gajić.

U drugom prolazu na Tić polju posada sa startnim brojem 12 Uroš Simić i Igor Kadić u pežou 106, izleteli su sa staze, otkinuli prednji desni točak i prosuli ulje po stazi, tako da su organizatori odlučili da prekinu brzinski ispit, zbog bezbednosti. Odlukom direktora sve posade koje nisu startovale dobiće vremena sa prvog brzinskog ispita, tako da će moći da neometano da startuju drugog dana.

Posle tehničkog prijema i verifikacije pravo nastupa na 2. Zlatiborskom reliju u organizaciji Užice reli tima ostvarilo je 16 posada, drugim rečima sve klase su popunjene i biće potpuno neizvesno u borbi za pozicije na pobedničkom podijumu. Takmičenje se boduje za Srpski automobilski savez pod pokroviteljstvom AMS Srbije.

Danas su na programu šest brzinskih ispita na dve lokacije Utrobe i Sirogojno. Start brzinskog ispita Utrobe 11. 49 časova,  a Sirogojno 12.07 časova.

Komentari su zatvoreni.