MENI

Mladoženja Borković juriša na titulu

Borković ubedljiv u Francuskoj

12. 04. 2012. Comments (0) Views: 1864 Autosport, Brdske trke

Nisotek pokreće Borkovića na evropskim brdima

Šampionat Evrope na brdskim stazama startuje ovog vikenda u Francuskoj, i to će biti prva od 13 trka u nizu. Tim povodom Dušan Borković i predstavnici NIS upriličili su konferenciju za novinare na kojoj je svečano potpisan ugovor o sponzorisanju našeg mladog trofejnog automobiliste.

PRVO TITULA PA ŽENIDBA Dušan Borković

PRVO TITULA PA ŽENIDBA
Dušan Borković

Odmah po potpisivanju ugovora, neizbežnog paljenja guma na benzinskoj stanici „Zmaj 2” zarad publike, Dušan Borković i Nisotek rejiisng tim krenuli su na put dug 1.700 kilometara.

– Svima je više nego poznato koji prate automobilizam da je to opasan i mnogo skup sport. Zahvaljujući rezultatima na terenu prošle godine, ali i dobroj volji čelnika naftne kompanije NIS ove godine jurišam na titulu šampiona u svojoj klasi mnogo lakše, zahvaljujući sponzorskom ugovoru. Sezona je duga naporna i skupa, ali mi imamo jasan cilj, kojim ćemo ako ga ostvarimo, na najbolji način opravdati uloženi novac – jasan je bio Borković.

Premijerni okršaj u drugoj sezoni dugajlija iz Pančeva i viđeni mladoženja na jesen, imaće na stazi na kojoj jedino nije vozio prošle godine. Sticajem okolnosti, nisu stigli da se pripreme za prvo takmičenje, koje je i ove godine otvara sezonu.

– Istina je da nismo prošle godine jedino vozili brdo u Francuskoj, tako da o stazi znam jedino koliko sam uspeo da vidim na nekim video zapisima na ju tjubu. Znam da na početku ima dosta oštrih krivina koje se voze drugim, odnosno trećim stepenom prenosa, dok je drugi deo staze izuzetno brz, na kojem se vozi brzinom većom od 200 kilometara na čas, a dole je ogroman ambis. Malo ću tu morati da pripazim, ali verujem da ću tokom nezvaničnih i zvaničnih treninga uspeti da se korektno upoznam sa stazom. Auto je pripremljen maksimalno, što mi daje osnov da napadnem rekord staze – poručio je Borković i počeo sa pripremama za put.

Komentari su zatvoreni.