MENI

Vesnić i Nestro na Grobniku

ST takmičari treniraju na Grobniku

21. 06. 2012. Comments (1) Views: 2015 Autosport, Kružne trke

Svi na Grobnik po bodove

Posle premijerne trke održane pre tri nedelje na Zalužanima u Banjaluci, druga trka Regionalnog kupa „Bezbednost na putevima” vozi se u vikendu pred nama na stazi Grobnik nadomak Rijeke u Hrvatskoj. Pored takmičara Saveza domaćina put jedinog auto motodroma na prostorima bivše Jugoslavije krenuli su takmičari iz Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije.

PREDSTAVNIK STARE GARDE Pavle Komnenović (Foto: P. Janković)

PREDSTAVNIK STARE GARDE
Pavle Komnenović (Foto: P. Janković)

Organizovano ili svako za sebe kako već krasi organizaciju domaćih takmičari koji voze sa licencama Srpskog automobilskog saveza, krenuli su po nove bodove u Regionalnom kupu. Postavlja se pitanje skupih transportnih troškova do Rijeke i zašto se Savez nije potrudio da pomogne i izađe u susret takmičarima.

– Ove godine kao Savez nismo ništa organizovali, ali da se može naći povoljan prevoz pokazao je Todor Stamenković koji je za put do Hrvatske obezbedio šlep sa 10 mesta po ceni od 150 evra po autu. Sličnu inicijativu su mogli da pokažu i drugi takmičari – rekao Dejan Stojić sekretar SAS.

Cifra još uvek nezvanično na koju može da se računa može da „dobaci“ i do 40 vozila. Približno broju koji je publika imala priliku da vidi na otvaranju sezone kupa u Banjaluci.

POVRATNIK NA KRUG Miodrag Đelmaš (Foto: P. Janković)

POVRATNIK NA KRUG
Miodrag Đelmaš (Foto: P. Janković)

– Moram da istaknem da mi je drago da će u Hrvatsku ići ono najbolje što Srbija ima u kružnim trkama i što se SAS izdvojio kao prva liga vozača Srbije. Nama je to i u startu bio cilj, da poradimo na kvalitetu, a ne kvantitetu. Na Grobniku će biti svi oni koji se ne boje međunarodne konkurencije, jer će titulu najboljih u SAS osvojiti najbolji vozači u regionu. Od stranih vozača već su se izdvojili kao vrhunski Ivović, Stefanovski i Pokos koji ne dozvoljavaju da se do titula dolazi na foru. Naši su pokazali do sada da su najbolji u hibridu, 1400 N, SP i ST, pa nam se smeši još jedna titula u konkurenciji država. Po klasama za Nagradu Hrvatske prijavljeno je četiri ST automobila (nov je Miodrag Đelmaš), tri N 2000 (nov je Živko Gajić), devet SP, 10 1400 N, 10 jugo mali N i 3 jugo Hibrid. Moguće da neko od najavljenih odustane ali je isto tako velika verovatnoća da se broj dodatno poveća – dodao je Stojić.

Zanimljiva je i vest, da će se na Grobniku pojaviti i neki od takmičara koji u Banjaluci nisu nastupali sa SAS licencom. To se pre svih odnosi na Aleksandra Tošića i Branka Ćopića. Ukoliko se ova vest ispostavi kao istinita trke u klasama SP(Super prodakšn) i 1400 N dobiće još više na kvalitetu.

Odgovor na Svi na Grobnik po bodove

  1. […] naći način da naši automobilisti pretposlednjeg vikenda jula učestvuju na kružnoj trci na Grobniku u Hrvatskoj. Shodno tome SAKSS je doneo odluku da se pomenuto takmičenje ne boduje za šampionat […]