MENI

Svi na Grobnik po bodove

Vesniću prvo vreme na treningu

22. 06. 2012. Comments (0) Views: 912 Autosport, Kružne trke

ST takmičari treniraju na Grobniku

Pripreme za drugu trku Regionalnog kupa „Bezbednost na putevima“ koja se ovog vikenda vozi na auto motodromu Grobnik u Hrvatskoj najozbiljnije su shvatili takmičari iz Srbije u najjačim klasama. Ako je suditi na osnovu činjenice koliko vredi automobili, toliko se ima sredstava za treniranje, onda je četvorka u ST(Super turing) klasi demonstrirala najveću ozbiljnost.

IZLAZAK IZ BOKSA Pavle Komnenović

IZLAZAK IZ BOKSA
Pavle Komnenović

Petak uoči takmičarskog vikenda na Grobniku bio je u znaku Mikice Vesnića, Pavla Komnenovića, Andreja Kulundžića, Miodraga Đelmaša i Zorana Kastratovića. Velikani domaćeg sporta brzina na četiri točka, uplatili su određenu sumu novca, kako bi se što bolje upoznali sa uslovima na stazi. U isto vreme ostatak družine sa mnogo manjim budžetima uveliko je pristizao na Grobničko polje, kako bi u predviđenom vremenskom roku odradio makar tehnički prijem i verifikaciju, kako bi sutradan tokom nezvaničnih i kvalifikacionih treninga pogodio setap automobila, za nedeljnu trku.

– Svi smo mahom vozili sa starim gumama, jer nije imalo svrhe monitarti nove, jer na stazi nije bilo gripa, ali je vredelo voziti zarad što boljeg upoznavanja sa novonastalim uslovima. Raduje me činjenica da će na ovoj trci u odnosu na prošlu godinu biti više takmičara iz Srbije, sa posebnim naglaskom na velike majstore volana poput Pavla Komnenovića i Miodraga Đelmaša. Niko od nas nije posebno napinjao, jer se svi čuvamo za kvalifikacione treninge i nedeljnu trku – rekao je Mikica Vesnić aktuelni šampion najjače klase u Regionalnom kupu.

POVRATNIK Miodrag Đelmaš

POVRATNIK
Miodrag Đelmaš

Koliko je Eko rejisng tim ozbiljno shvatio takmičenje najbolje govori činjenica da je Pavle Komnenović za test vozača imao Andreja Kulundžića, koji se svojski potrudio da mehaničarima posle nekoliko krugova ukaže na detalje koje treba otkloniti na opel vektri. Učešće Miodraga Đelmaša posle nekoliko godina pauze u šampionskom pežou 406 svakako raduje sve poklonike sporta brzine.

– Na Grobniku sam poslednji put vozio jugo i mogu vam reći da mi je trebalo vremena da se priviknem na pežo koji nisam vozio nekoliko poslednjih sezona. Auto funkcioniše perfektno i potpuno sam uveren da ću dobrano namučiti mlađe kolege tokom kvalifikacionih treninga, ali i na samoj trci u nedelju. Sada nam samo preostaje da Miluna Vesnića, Pavle Komnenoviča i ja nagovorimo da se u Srbiji takmiči sa nama, što će verujem biti vrhunsko takmičenje nas veterana za volanima vrhunskih automobila – rekao je Miodrag Đelmaš.

AKTUELNI ŠAMPION Mikica Vesnić

AKTUELNI ŠAMPION
Mikica Vesnić

Subota pre podne rezervisana je za drugi deo tehničkog prijema i verifikacije, da bi posle toga usledili zvanični treninzi za drugu trku Regionalnog kupa. Strat prve klase u nedelju zakazan je zan tačno u podne.

Komentari su zatvoreni.