MENI
POBEDNIČKI PODIJUM KLASE VI 1. D. Filipović, 2. A. Garčević, 3. M. Karadžić

Filipović najubedljiviji u najbrojnijoj diviziji

Zalužani odloženi do daljnjeg

Detalj sa auto kros takmičenja

21. 06. 2020. Comments (0) Views: 539 Autosport

Auto kros u Srpskom Miletiću odložen za dve nedelje zbog poplave na stazi

Premijerno takmičenje u sezoni auto kros discipline pod pokrovteljstvom Sportskog auto karting saveza Srbije koje je bilo zakazano za 28. jun na stazi u Srpskom Miletiću, biće odloženo na dve nedelje. Novi termin održavanje je 12. jul na istoj lokaciji. Odlaganje je uslovljeno ogromnom količinom vode na staze usled obilnih padavina.

– Kiša koja je padala prethodnih dana učinila je da nam je staza prosto rečeno poplavljena. Mi stvari nismo prepustili slučaju već smo sa mašinom ušli na stazu i krenuli sa sređivanjem iste. Međutim, situacija je takva da nije realno da premijerno takmičenje u sezoni koje je bilo zakazano za 28. jun bude i održano. Jednostavno nije dovoljno nedelju dana da se voda povuče, odnosno da naš klub stazu dovode u stanje koje je neophodno da bi smo održali takmičenje. Novi tremin je 12. jul, a do tada ćemo imati sasvim dovoljno vremena da sve dovedemo u perfektno stanje – rekao je Veljko Kocić direktor auto kros discipline i ASK Drajver kluba organizatora.

Nikola Milić šampion klase 1.600 ccm

Nikola Milić šampion klase 1.600 ccm

Prvog vikenda jula po kalendaru takmičenja SAKSS na repertoaru je trka u Somboru, kakva je situacija u komšiluku?

– U stalnom smo kontaktu sa kolegama iz Sombora i po njihovim rečima situacija je slična, ali oni trenutno imaju bolju poziciju iz dva razloga. Prvi je da njihova staza ima takav sastav zemljišta da će lakše i brže da se isuši od naše, a drugi je da do njihove organizacije ima dve nedelje, tako da je to dovoljan vremenski period da se se stvari dovedu u red. Mi im želimo uspeh i svakako ćemo im pružiti nesebičnu pomoć, jer mi smo jedna velika auto kros porodica, i zajednički nam je cilj prosperitet discipline – jasan je bio Kocić.

Krajem avgusta staza u Srpskom Miletiću biće domaćin međunarodne auto kros trke koja će se bodovati za Centralnoevropsku zonu CEZ.

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *