MENI

Tintor ubedljivo vodeći u F 1000 klasi

Birčova hard enduro škola na Bubanj potoku

7. 06. 2016. Comments (0) Views: 902 Motociklizam, Motokros

Stanojević kroz blato i prašinu do Evrope

Miodrag Stanojević osnovac iz Leskovca višestruki šampion Srbije u moto krosu, vlasnik Zlatne kacige MS Srbije, posle Sevlieva praktično je obezbedio učešće na finalnoj trci na stazi Loket u Češkoj za vozače kategorija MX 65 i MX 85 za šampionat Evrope. Nekad po prašini, a nekada po blatu uz pomoć oca, brata i strica mlađani Miki vredno je osvajao bodove za veliko finale.

Midrag Stanojević Sevlievo

– Staza Sliven u Bugarskoj koja ima sertifikat za svetska takmičenja ozbiljno je zahtevna i teška, a kada padne kiša, onda je sve još teže puta tri. Toliko sam i puta pao u prvoj vožnji, na sreću bez posledica. U drugoj vožnji sam primenio drugu taktiku i uspeo da je završim bez padova. Obe vožnje sam završio na devetom mestu, osvojio nove bodove i sada sam šesti u konkurenciji MX 85 za finalnu trku u Češkoj – rekao je Stanojević.

Do kraja kvalifikacija ostaju još dva takmičenja, prvo je naredne nedelje u susednoj Hrvatskoj, a finale je za dve nedelje u Srbiji na stazi Globare kod Kruševca.

– Potrebno je da odemo u Hrvatsku na stazu Mladina, koja je u kalenedaru u vikednu pred nama, kako bih osvojio još koji bod, ali pre svega da bih se što više uvozao. Za dve nedelje sledi takmičenje na domaćoj stazi Globare, gde će se tačno znati ko se sve kvalifikovao za Loket u Češkoj – jasan je mlađani osnovac.

Mnogo truda, rada i pre svega novca uložili su Stanojevići da bi ostvarili vrlo zavidne rezultate u moto krosu, kako na domaćem tako i na Balkanskom nivou. Međutim, za odlazak u Češku potrebno je i da MS Srbije stane iza našeg takmičara i pokrije troškove putovanja, jer Loket i nije tako blizu.

– Smatramo da nije mala stvar da Srbija ima predstavnika na finalnoj trci, ali isto tako verujemo da Moto savez Srbije treba da stane iza nas i pomogne nas u finalnoj rundi. Mi jesmo finansirali kvalifiakcije, ali bi bio red da se sad savez istakne i tako stavi svima do znanja, da ipak stoji iza svojih takmičara…

PLASMAN POSLE TRI TRKE

Klasa MX 85: 1. N. Hranić 147, 2. A. Sagmalis 126, 3. K. Ivanov 97, 4. N. Malinov 89, 5. D. Grozdanov 83, 6. M. Stanojević 74…

foto: lap.bg

Komentari su zatvoreni.