MENI

Tošić spakovao menjač za Slovačku

Dušan Borković u Austriji

26. 04. 2012. Comments (0) Views: 450 Autosport, Reli

Krum Dončev nosilac reli liste

Trećim Beogradskim relijem Memorijal Mirko Martinović 28 i 29. aprila u organizaciji kluba MM Pauer, startuje sezona domaćeg auto sporta, pod pokroviteljstvom Srpskog auto saveza (SAS). Takmičenje će biti bodovano i za Centralno evropsku zonu, tako da na listi prijavljenih prvu posadu čine stari znanci iz Bugarske Krum Dončev i Petar Jordanov u moćnom pežou 207, koji će se „voziti“ za generalni plasman, pored još dve gostujuće posade iz Mađarske i Italije.

STARI ZNANCI Krum Dončev i Petar Jordanov u pežou 207

STARI ZNANCI
Krum Dončev i Petar Jordanov u pežou 207

Branislav Pijević ispred kluba organizatora upozano je predstavnike sredstava javnog informisanja o programu dvodnevnog takmičenja u najzahtevnijoj disciplini auto sporta.

– Tokom dva dana na tri lokacije svi poklonici auto sporta, tvrdim odgovorno imaće u čemu da uživaju. Prvog dana u u subotu 28. aprila na platou ispred Skupštine grada tačno u 20.01 časova zakazan je zvanični start takmičenja, kojem će prethoditi tehnički prijem i verifikacija. Posle toga sledi specijalni brzinski ispit na kartodromu Ada Huja, gde će reli posade na delu pokazati koliko su spremne za drugi dana. Vrhunac prvog dana je rok koncert u trajanju od 4 sata sa profesionalnom binom, rasvetom, ozvučenjem i nezbežnim devojkama. Drugog dana sve seli na dve lokacije Košutnjak i Avalu gde će takmičari imati po tri prolaza i svaki put će se boriti protiv štoperice i konkurencije na brzinskim ispitima. Podela nagrada po klasama na ciljnoj rampi zakazan je za 18. 30 časova kod Starog dvora – rekao je Pijević.

Lista prijavljenih broji 23 posade, što u ovom trenutku koji nije ni malo ružičast za auto sport i samu auto industriju, svakako nije malobrojna. Pored pomenutih gostiju, publika će moći da uživa u okršajima u sve tri klase, gde se po rečima poznavoca prilka neće znati do ciljne rampe, koja će se posada popeti na najviši stepenik pobedničkog podijuma. U klasi 3 stari znanci Srđan Višnjić i Vladimir Zečević, pogurani novajlijom Živkom Gajićem biće zaduženi za neizvesnost. Klasu N/A 2 predvode Petar Matović i Mile Cvjetičanin, a krasi će je debitantkinja u reli sportu Jovana Jovanović sa suvozačem Todorom Stamenkovićem. Mali N klasa gde caruju jugići broji tačno 10 posada ili bez malo pola učesnika, ali su svi do jednog spremni da izvuku maksimum iz sebe i nekadašnjeg ponosa nacionalne auto industrije, kako bi opravdali ono malo parica dobijenih od sponzora i naravno roditelja.

Komentari su zatvoreni.