MENI

Rudari bogatiji za brđane

Maši za rođendan na dar tata Nemanja osvaja pehar

11. 09. 2014. Comments (0) Views: 793 Autosport, FIA WTCC, Kružne trke

Borković u Španiji na jednodnevnim priprema za Aziju i narednu WTCC sezonu

Srpski as obećava sjajne rezultate u klasi privatnika Independents trophy u WTCC 2015.

Duca  panija 2

Najbolji srpski automobilista završio je jednodnevno testiranje sa svojim Campos racing timom u Španiji u sklopu pripreme za predstojeće azijske trke, ali i za narednu sezonu.
Borković je na žalost zbog nedostatka budžeta na testovima ostao samo jedan dan, a za testiranje je koristio automobil klupskog kolege Huga Valentea jer se njegov automobil nalazi u kontejneru u Aziji dok se krajem septembra ne razreši pitanje žalbe na Dušanovu kaznu u Argentini.

“Posle mesec I po dana sam seo u automobil i osećaj je sjajan. Radili smo na dosta izmena koje ne bih smeo da otkrivam, ali koje će nadam se, već u Pekingu biti vidljive. Radujem se azijskoj turneji I nadam se da ću osam preostalih trka završiti bez problema “-rekao je Borković.

Test u Španiji za Borkovića izuzetno je važan, ne samo zbog azijske turneje, već i zbog čitave naredne sezone jer se posle trke u Makau, 15.novembra, automobili tek u januaru vraćaju u Evropu i ima jako malo vremena za nova testiranja.

“O ovom problemu jedino ne moraju da brinu fabrički timovi jer imaju rezervne test automobile. Privatnici kao što sam ja to sebi ne mogu da priušte I zbog toga će izmedju ostalog naredne sezone postojati klasa Independents Trophy. To znači da će se za razliku od ove godine, a kao što je bilo prethodnih godina, svi privatnici takmičiti zajedno sa fabričkim timovima, postojaće jedna TC1 klasa, ali će se uz generalno bodovanje sa fabričkim timovima privatnici boriti I za bodove, plasman I odvojeno postolje I za Independents trophy.”-dodao je Borković

Upravo ova novina srpskom asu daje dodatnu snagu da se bori I da do kraja sezone što više nauči o stazama, unapredi auto I spremi se za sjajne rezultate u Independents Trophy u sklopu WTCC 2015.

“Moj tim I ja se se borimo I za sledeću godinu, I nadamo se da ćemo uspeti u formiranju budžeta što je najteži deo posla. Ali ništa nije nemoguće, ipak je WTCC jedno od prestižnijih FIA takmičenja I prava je čast da sam obezbedio I zadržao poziciju u ovom svetskom šampionatu.”-rekao je Borković posle testiranja.

Komentari su zatvoreni.