MENI
Uroš Brkić CEZ 2024 brdske trke

Urošu Brkiću novi bodovi na brdskoj trci u Albaniji

AMSU Fanatik u akciji

AMSU Fanatik ponovo u Deliblatskoj peščari

Nenad Ristić Riči I mesto klasa bagi

25. 06. 2024. Comments (0) Views: 273 Autosport

Ristiću „Nagrada Bečeja 2024“

Premijerno takmičenje prvenstva Auto kros asocijacije Srbije „Nagrada Bečeja 2024“ koje je održano na areni Tisa, pobedom u klasi bagi obeležio je Nenad Ristić Riči. Drugo mesto zauzeo je Branislav Mandić, a treće Miša Maletić.

Više od 60 takmičara iz Mađarske, Republike Srpske i Srbije borilo za bodove u sedam raspisanih klasa, plus kup Dama.Takmičenje je pride bodovano za Maks čelendž, tako da je uvodno nadmetanje sezone imalo i međunarodni karakter. Tokom dva dana koliko je trajalo takmičenje veliki broj ljubitelja sporta brzina na četiri točka iz Bečeja i okoline bodrio je takmičare od početka do kraja.

U klasi 1 branilac titule šampiona Goran Milić bio je na visini zadatka, što se dalo i očekivati. Nemanja Jorganović je tokom osam krugova finalne trke uspešno odbijao napade konkurencije i završio na drugom mestu, da bi Ivan Janka bio treći.

Za razliku od prethodnih sezona, na startu aktuelne u kupu dama bilo je „čak“ pet pripadnica lepšeg i nežnijeg pola, koje su se nadmetale poput kolega, pun gas i bez milost, što je u finalnom okršaju rezultiralo i okretanjem na krov, ali na sreću bez posledica. Najbrža dama bila je Gorana Draganić Maletić.

Sava Brkić je sasvim zasluženo bio najbrži u klasi 2, posle dosta preokreta i neizvesnosti, dok je drugo mesto zauzeo Zoran Savić, odnosno treće Igor Sente. Klasa 3 je takođe obilovala uzbuđenjima i promenama, posle osam krugova slavio je Borislav Radosavljević ispred Miloša Reljića, dok je treči bio gost iz Republike Srpske Spasoje Živanović.

Klasu 4 obeležio je Slobodan Jović i pored činjenice da je osvojio treće mesto, jer važno je istaći da je tokom kvalifikacija imao pehove sa probušenim prednjim desnim pneumatikom svaki put kada je bio najbrži, da bi u finalnoj trci kroz cilj prošao sa plamenom ispod hube. Drugi je bio Vid Zubić koji je tokom kvalifikacija koristio tehniku preko hupsera do postolja. Prvo mesto osvojio je Igor Aperlić.

„Petica“ je pripala gostu iz Mađarske Ištvanu Saraiu koji je bio bez premca, prosto je leteo po stazi. Mnogi misle da je do goriva, jača oktanska snaga!? Mozes Peter još jedan komšija iz Mađarske bio je bez milosti u klasi 6.

Plasmani

Klasa 1: 1. G. Milić, 2. N. Jorganović, 3. I. Janka

Klasa 2: 1. S. Brkić, 2. Z. Savić, 3. I. Sente

Klasa 3: 1. B. Radosavljević, 2. M. Reljić, 3. S. Živanović

Klasa 4. 1. I. Aperlić, 2. V. Zubić, 3. S. Jović

Klasa 5: 1. I. Sarai, 2. V. Zubić, 3. N. Potkonjak

Klasa 6: 1. P. Mozes, 2. I. Todorović, 3. N. Gladić

Klasa bagi: 1. N. Ristić, 2. B. Mandić, 3. M. Maletić

Kup Dama: 1. G. Draganić – Maletić, 2. S. Bogišić, 3. D. Palković

Tagovi: , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *