MENI
OŠTEĆENI SEAT NA PUTU ZA ŠPANIJU Trenutak sudara

Sudar na Slovakijaringu Borković nepovređen

Gavrilović neuhvatljiv u 600 hepeningu

TREĆI U GENERALNOM PLASAMNU Todor Stamenković i Steva Rauš

28. 04. 2013. Comments (0) Views: 393 Autosport, Reli, Video

Šebalj slavio na Avali i Košutnjaku

Velika borba, sjajne vožnje i neverovatno brojna publika, obeležili su IV beogradski FAM reli- Trofej Mirko Martinović. Nakon dva dana vožnje, pobednik u vožnji za Šampionat CEZ, Otvorenom prvenstvu Srbije i Prvenstvu Hrvatske je hrvatski predstavnik Juraj Šebalj. Njegov najveći rival za pobedu, Beograđanin Todor Stamenković, je na poslednjem brzinskom ispitu napravio nekoliko grešaka, koje su ga dovele na treće mesto. Drugoplasirani je Danijel Šaškin, takođe gost iz Hrvatske, koji je na cilju imao samo četiri sekunde prednosti nad Stamenkovićem. Četvrtu poziciju fantastičnom vožnjom osvaja Vladimir Zečević, a iza njega ostaju rivali iz domaće klase tri, Vladica Rabrenović i Živko Gajić.

 TREĆI U GENERALNOM PLASAMNU Todor Stamenković i Steva Rauš Podsećamo da se u subotu vozio noćni specijalni ispit na Košutnjaku, dva kruga gde je celom dužinom staze duge 13 km gde je brojna publike pratila događaj. Ovaj spektakl posade su upotpunile prolaskom pored Avalskog tornja, gde su pružili podršku humanitarnom koncertu za malu Anđelu. Sinoćni brzinac bio je koncipiran tako da se na stazi u jednom trenutku naslo čak devet posada. U toku današnjeg dana, trka je nastavljena na Avali i Košutnjaku gde je voženo šest specijalnih ispita, tj. tri kruga. Od 43 posade trku je završilo 23 učesnika. Zbog nekoliko izletanja sa staze, šesti specijalni ispit je na kratko prekinut nakon čega je reli nastavljen, i završen bez daljih problema.

Pobednici u Memorijalnoj klasi N/2 i N/3 koju je vozio čuveni Mirko Martinović, su Jovana Jovanović i Vladimir Zečević, a pehare su im uručili roditelji Mirka Martinovića.

Pobedu u klasi N/A 2 je zabeležila i mlada i atraktivna Jovana Jovanović. Nakon hrabre vožnje Jovana je u svom Polu pobedila brojnu konkurenciju i dokazala da devojke i te kako imaju šta da traže u ovom, pretežno muškom sportu.

U najmanjoj klasi, popularnih „jugića”, pobedu odnosi Beograđanin Strahinja Kovačević, prvu u karijeri, nakon zanimljive i neobične borbe. Favoriti, Tihomir Nikolić i Ivan Maksimović, naišli su na probleme i odustali, što je Kovačević sjajno iskoristio i trijumfovao ispred kolege sa kružnih staza, Igora Franičevića.

Pobednicima su uručeni pehari od 19 časova u Vasinoj ulici kod Narodnog pozorišta, gde je publika uz ovacije pozdravila vozače.

ZA ZVANIČNE REZULTATE: KLIKNITE NA LINK
IV BEOGRADSKI BENELI 2013 RELI:

SNIMAK KOŠUTNJAK KOD GROBLJA (UDES POSADE #24 MILANOVIĆ/MASKUTI NA 2:11):

Komentari su zatvoreni.