MENI
Nemanja Milovanović osvojio šampionski pehar u klaci D4 - TC 3500 ccm na Ušću

Milovanović najbrži na Ušću

Aleksa Radojković i drugari Ušće septembar 2021

Radojković uz pomoć drugara do trijumfa na Ušću

Stojan Avaramović klasa VI auto kros Sombor septembar 2021

19. 09. 2021. Comments (0) Views: 1845 Autosport

Avramović najbrži u najjačoj klasi u Somboru

Trećeg vikenda septembra AMSK „025“ iz Sombora na periferiji grada u adrenalinskom parku organizovao je finalu trku u auto krosu koja je bodovana za Otvoreni i nacionalni šampionat Srbije. Posle tri kvalifikacione trke, u finalnom nadmetanju u najjačoj šestoj klasi slavio je Stojan Avramović ispred Željka Mraovića i Ivana Todorovića.

Od ranih prepodnevnih sati borili su se takmičari kroz kvalifikacione trke po klasama za što bolju startnu poziciju u finalnom okršaju. Bez imalo milosti po sebe i takmičarske sprave vozili su po zemljanoj podlozi za sve novce kroz oblake prašine, odnosno kroz blato posle polivanja staze, jer tako nalaže Pravilnik.

Brifing uoči finanle trke Sombor auto kros septembar 2021

Brifing uoči finanlne trke Sombor auto kros septembar 2021

U klasi do 1200 kubika viđeno je osam takmičara tokom tri nadmetanja, a iz trke u trku najviše umešnosti demonstrirao je Velibor Kostić u opel korsi. Odličan otpor pružali su mu Mario Suhalj u pežou 106, odnosno Goran Cikota u renou klio, dok je Goran Milić predstavnik kluba organizatota doziranom vožnjom u tojoti jaris izborio drugo mesto na startu finalne trke. Posle prevrtanja Nemanje Lončara u petom od sedam krugova, trka je prekinuta, a slavio je Velibor Kostič.

„Dvojka“ je brojala nešto manje takmičara, sa nešto jačim automobilima od 1201 do 1400 kubika, ali je zato bilo i te kako uzbudjlivo i neizvesno tokom kvalifikacionih i finale trke u kojoj je slavio Petar Cikota u škodi fabiji, ispred Radoslava Radosavljevića u pežou 206.

U klasi 3 viđeno je 12 takmičara u spravama od 1401 do 1600 kubika. Zbog pomenutog broja vozača vozili su kvalifikacije u dve grupe, što je dodatno bilo zabavno za vrlo pristojan broj publike pokraj staze. U finalnoj trci posle sedam krugova najbrži je bio Borislav Radosavljević u pežou 206, ispred Spasoja Živanovića u opel korsi.

Start finalne trke klase IV auto kros Sombor

Start finalne trke klase IV auto kros Sombor

Klasa 4 imala je istovetan broj takmičara( od 1601 do 2000 kubika) kao u klasi 3, i za nijansu je bila zanimljivija i neizvesnija za gledanje, što se davlo videti na osnovu rekacija navijača. Kvalifikacije su najavljivale vrlo uzbudljivu finalnu trku što su takmičari i opravdali na stazi. Posle dosta izletanja i odustajanja prvi je kroz cilj prošao Ilija Veledinović u ford fokusu ispred Željka Mraovića u opel astri.

Šest takičara u klasi 5 od 1601 do 2000 kubika bili su više nego dovoljni za žestoke okršaje na stazi. U finalnoj trci posle sedam krugova slavio je Vid Zubić za volanom BMW-a 320 ispred Vladimira Kaića u ford sieri.

Vid Zubić klasa V auto kors Sombor 2021

Vid Zubić klasa V auto kors Sombor 2021

Finale je pripalo takmičarima klase 6 u automobilima od 2001 do 4000 kubika. Od tri audija na startu najbržio je bio Stojan Avramović u S3 1.8T.

Vredan pomena je Igor Milošević koji je posle tri tutule šampiona u klasi 4 „zaradio“ Zlatnu kacigu.

Igor Milošević klasa IV dobitnik Zlatne kacige

Igor Milošević klasa IV dobitnik Zlatne kacige

Rezultati

Klasa 1: 1. V. Kostić, 2. G. Milić, 3. V. Vojnović
Klasa 2: 1. P. Cikota, 2. R. Radosavljević, 3. I. Sente
Klasa 3: 1. S. Veljković, 2. S. Živanović, 3. B. Radosavljević
Klasa 4: 1. S. Jović, 2. Ž. Mraović, 3. I. Veledinović
Klasa 5: 1. N. Potkonjak, 2. V. Kaić, 3. V. Zubić
Klasa 6: 1. I. Todorović, 2. Ž. Mraović, 3. S. Avarmović

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *