MENI

Na alternativna goriva po Srbiji

Lukovska banja za kraj šampionata

25. 10. 2012. Comments (0) Views: 882 Autosport, Kružne trke

Kraljevo rešava šampione

Sezona kružnih trka u organizaciji Sportskog auto karting saveza Srbije rešava se 27 i 28. oktobra na nekadašnjem vojknom poligonu za obuku vozača motora i kamiona Beranovac nadomak Kraljeva na duploj trci.

ZALET ZA DAKAR Bojan Milanović (Foto: P. Janković)

ZALET ZA DAKAR
Bojan Milanović (Foto: P. Janković)

Predstojeća kružna može ostati upamćena kao mesto na kome je Kraljevo konačno dobilo svog šampiona. Koliko je poznato, iako je izrodilo više sjajnih vozača do sada na prostorima Srbije i bivše nam SFRJ niti jedan Kraljevčanin nije ovenčan titulom šampiona. Bojan Milanović je na korak da se upiše u istoriju.

– Nismo sedeli skrštenih ruku pred odlučujuću trku. Remontovali smo motor, menjač i trapove i nabavili nove gume. Očekujem da ću osvojiti titulu što bi mnogo pomoglo i projektu Dakar koji uporedo pripremamo. Trudiću se da dam svoj maksimum što se same vožnje tiče ali ovo je nepredvidivi tehnički sport i nadam se da će me automobil dobro služiti. Na kraju želim posebno da se zahvalim svom kolegi iz tima i prijatelju Milošu Rogonjiću bez koga ne bi ni bilo ove trke – rekao je Milanović.

Vozač ASK KV rejsing tima zaostaje samo jedan bod u odnosu na Petra Miloradovića, a u igri su još i Đorđe Milošević i Željko Pisarić. Borba ove četvorice mladića u klasi 1 mali N odlična je pozivnica da u subotu i nedelju budete na Beranovcu.

Trkački vikend u Kraljevu započinje u subotu 27. oktobra u 10 časova zvaničnim treninzima, dok su trke na programu od 14 sati. Sutradan, u nedelju, program počinje tačno u podne. Podsetićemo Vas da je pitanje šampiona SAKSS na kružnim stazama otvoreno u svim disciplinama.

Komentari su zatvoreni.