MENI
Strahinja Kovačević I mesto 600 SSP Panonijaring jun 2023

Dupli trijumf Kovačevića na Panonijaringu

Mihal Fila (55) divizija 1 Subotište jul 2023

Mihal Fila sa mnogo stila u 1000 SBK

Strahinja Kovačević I mesto 600 SSP Panonijaring jun 2023 a

30. 06. 2023. Comments (0) Views: 612 Brzinski, Motociklizam

Dupli program za start RR i MK disciplina

Prvog vikenda jula na poligonu u Subotištu nadomak Beograda Moto savez Srbije i Auto moto savez Srbije potpisuju premijernu organizaciju sezone i to duplog programa, šampionata Balkanske moto unije (BMU) u disciplini moto klasik (MK) i Otvorenog prvenstva Srbije u brzinskom motociklizamu (RR).

Poslednji dan jun bio je rezervisan za tehnički prijem i verifikaciju takmičara, a svi koji ne budu stigli da to obave u pomenutom terminu moći će da oposle i 1. jula u subotu u periodu od 7.30 do 9 časova, posle čega počinju nezvanični, zatim i kvalifikacioni treninzi i na kraju nadmetanja po klasama i naravno disciplinama.

Prvog dana u subotu čast da prvi startuju pripala je takmičarima klase 300 SSP u 14.45 časova, a voziće 15 krugova. Posla sata kasnije sledi start klase 600 SSP koja će voziti krug više. Najjača kasa 1000 SBK startuje u 15.45 časova i voziće 18 krugova. Formula 600 je pretposlednje nadmetanje u RR disciplini, a finale pripada klasi formula 1000 i jedni i drugi voziće po 14 krugova.

Starovremenski će voziti u dve divizije. Uslovno rečeno slabija startuje u 17.15, odnosno jača u 17.45. Nedeljni takmičarski program startuje značajno ranije, tačnije po istom rasporedu, samo što će prva trka početi u 13 sati.

Imajući u vidu činjenicu da veliki broj domačih takmičara od jesenas nije imao prilke da se takmiči, sve nagoveštava da će tokom dva dana u Subotištu biti vrlo uzbudljivo i neizvesno. Stari šampioni kaniće da odbrane titule po klasama, odnosno potencijalni šampioni daće sve od sebe i naravno izvući će maksimum iz takmičarskih sprava kako bi na kraju sezone postali vlasnici laskavih titula.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *