MENI

Šampionski u premijernoj sezoni klase KF 3

Pet titula u tri kategorije za jednu sezonu

Mateja Soldat 1

13. 10. 2016. Comments (0) Views: 749 Karting

Soldat najbrži a bez titule

Finale karting šampionata Sportskog auto karting saveza Srbije (SAKSS) koje je upriličeno na Ada Huji, kao i sve prethodne trke, obeležili su brojni prigovori i dva vrla dečaka u klasi KF3, Mateja Soldat i Mijat Preradović. I pored činjenice da je Soldat bio najbrži i sakupio najviše bodova, nije mogao da se na kraju sezone okiti titulom šampiona, jer tokom iste nije bilo dovoljno takmičara u klasi da bi istu proglasili.

Mateja Soldat 1

– Ne mogu reći da mi nije žao, jer ko se barem jednom u bilo čemu takmičio definitivno je želeo da bude prvi, što je sasvim prirodno logično, ali šta da se radi. Pravilnik SAKS Srbije je takav i mi smo takav prihvatili i nemamo razloga da se bunimo, nije nas bilo dovoljno tačnije tri takmičara na svakoj trci da bi se bodovali punim brojem poena. Idemo dalje nećemo očajavati. Svestni smo činjenice da je KF 3 klasa skupa i zahtevna, tako da možemo da shvatimo zašto nije bilo konkurencije, a školu smo platili uredno i bez žaljenja. Želeli smo da vozimo u šampionatu koji je organizovao SAKS Srbije i sada nema dalje. Raduje me što će naredne godine u KF 3 klasi voziti Sara Živanović, tu su još Preradović i Jašić, a možda se preko zime još neko odluči, tako da se nadamo će naredna sezona biti uspešnija – jasan je Mateja Soldat.

Mateja Soldat

U klasi 1 titulu šampiona poneće Andrej Dobrota ispred Igora Teševića. Najneizvesnije i po mnogima i najuzbudljivije bilo je u klasi 2 gde je mnogo kombinacija bilo u igri, a šampion je mogao biti samo jedan, a u ovom slučaju to je Dimitrije Kovačević.

U klasi 5 Aleksa Radojković još jednom je pokazao da je neprikosnoven u osnovnoj školi sportske vožnje, ali je vredan hvale i Đorđe Štulić, koji je pomenutom šampionu tokom čitave sezone davao stimulans da bude brži nego što je planirao. Klasa 7 razvrstana je na juniore gde je slavio Đorđe Čerevicki i već se sprema da naredne sezone počne ozbiljnije da se bavim kartingom, i na seniore gde je najbržio bio Marko Tomanović.

PLASMANI PO KLASAMA

Klasa 1: 1. A. Dobrota 123.5, 2. I. Tešević, 110.5, 3. P. Bogatinovski 51

Klasa 2: 1. D. Kovačević 85, 2. N. Tošić 82, 3. A. Petrović 61

Klasa 3: 1. M. Soldat 98, 2. M. Preradović 89, 3. A. Jašić 35

Klasa 5: 1. A. Radojković 144, 2. Đ. Štulić 126, 3. P. Spasojević 83

Klasa 7 juniori: 1. Đ. Čerevicki 105, 2. D. Ćirić 93, 3. A. Drezga 70

Klasa 7 seniori: 1. M. Tomanović 128. M. Đokić 104, D. Nastasijević 100

Komentari su zatvoreni.