MENI

Borković zbog povrede i finansija neće voziti Makao

BORKOVIĆ: PODRŠKA DRŽAVE MI JE JAKO BITNA

4. 11. 2014. Comments (0) Views: 484 Autosport, Kružne trke

Bulatović i Lalušić završili sezonu u prestižnom kupu

Odrađena je i druga trka poslednjeg vikenda u najprestižnijem evropskom kupu Seat Leon Eurocup na stazu Katalunja u Barseloni. Vozači Lein Racing tima crnogorac Dejan Bulatović i srpski vozac Mladen Lalušić završili su polusezonu i stekli dosta iskustva u ovom obliku takmicenja.

seatBiL

Dejan Bulatović je startovao sa 26 pozicije i odvezao trku dosta tvrđe nego na prethodnim trkama ovog takmišenja. Trka je obilovala sudarima i borbom za pozicije kao nikad do sada a to je sve rezultovalo zavrsetkom na 19 poziciji.

– Malo sam udarao, malo su me udarali, ali ipak to je bila borba za poziciju. Za drugu trku mogu da kažem da sam se baš provozao žestoko time što sam probao da vozim kao što drugi voze. Vozači u ovom takmičenju apsolutno ne štede automobile kad se govori o borbi za poziciju. Tu su bila udaranja, provokacije čak i u nekim momentima nepoštovanje žute zastave… ipak završili smo polusezonu pozitivno jer jedini cilj nam je bio upoznavanje, auta i pre svega staza. Mogu samo da kažem da sam prezadovoljan ali ipak imamo mnogo toga da promenimo za sledeću godinu i na tome ćemo raditi u pauzi. Zahvaljujem se celom timu i fanovima na podršci i energiji koju su mi dali da mogu da nađem sebe u ovom izuzetno moćnom takmičenju. Hvala vam – izjavio je Dejan Bulatović.

Ali ipak zvezda druge trke je bio Mladen Lalušić koji je iznenadio 50 000 gledalaca koji su bili prisutni na stazi. Mladen je startovao sa poslednje pozicije i uspeo da prođe ogromnu gužvu još na polovini prvog kruga i to 9 vozača, ali nakon dugog pravca na kočenju zbog kvara na autu, došlo je do zanošenja zadnjeg kraja i proklizavanja od 300 m, ali ipak je uspeo da se vrati na stazu i da završi trku.

– Sjajno sam krenuo. Iznenađen sam da sam tako krenuo ali to je zato što sam probao drugačiju taktiku na startu. Obišao sam 9 vozača ali ipak nešto se desilo sa autom na kočenju, okrenuo sam se, vratio na stazu ali oštetio sam gume i nisam mogao da napravim bolji rezultat. Biće bolje sledeće sezone. Novi smo u ovom izuzetno ozbiljnom šampionatu, ali očekujemo bolji rezultat sledeće godine – izjavio ja mladi i talentovani Mladen Lalušić.

Komentari su zatvoreni.