MENI

Pešoviću novo “srebro” posle incidenta na Hungaroringu

Prvi trkački kilometri za Vesnića i Pešovića u novom...

23. 04. 2017. Comments (0) Views: 936 Autosport, FIA CEZ, Kružne trke

Kastro posle drame ipak pobednik: Tri krivine pre kraja ostao sam bez goriva!

Srpski automobilista Zoran Kastratović odlazi sa prvog CEZ vikenda sa dve pobede i vođstvom u klasi D4 2.0!

Kastri Hungaroring
Foto:FIA CEZ

On je i drugu trku startovao sa pol-pozicije, ali je ponovo izveo problematičan start i do druge krivine su ga pretekla oba ozbiljna konkurenta, Petr Mandelik i Petr Krejči u “lotusima”.

“Dok sam se borio sa Krejčijem, Mandelik mi je pobegao tri sekunde. Uz manji kontakt sam se izborio sa Krejčijem, i dao sam se u poteru za Mandelikom”, priča Kastro za naš portal.

Od kontakta se na “superturing kliju” beogradskog trkača malo iskrivio trap, pa je auto bio i teži za upravljanje, ali to nije bio najveći problem u daljem toku trke na Hunagaroringu.

“Temperatura je danas ponovo bila veoma niska, pa se moj motor dosta mučio. Nisam uspeo da mu podignem temperaturu na optimalnih 60 stepeni i on je trošio mnogo goriva, nekih 30 odsto više nego inače, jer nije prepoznao da smo u trkačkom modu. U ovakvim situacijama se obično pregrađuje hladnjak, ali mi to nismo učinili.”

Prava drama odigrala se tri kruga pre kraja trke, kad je Kastratović shvatio da polako ostaje bez goriva. U tim trenucima je bio veoma blizu Mandelika i spremao se da ga napadne.

Iskusni trkač snalazio se kako je znao, a tri krivine pre kraja mu se činilo da neće uspeti da prođe pored karirane zastave. Do cilja je ipak stigao, nepunih 11 sekundi iza bržeg od čeških rivala, a oko pola minuta ispred sporijeg “lotusa”.

“Nekako sam se dovukao do cilja i stao bukvalno par desetina metara dalje. Odšlepali su me do garaže, a ja sam čestitao Mandeliku na pobedi. Posle ceremonije na podijumu, objavljeno je da je vozač “lotusa” diskvalifikovan jer bio 100 kilograma lakši od propisane težine. Tako ja sad odlazim kući sa dve pobede i veoma sam srećan zbog toga”, završava Kastro.
image-0-02-04-d8bbbf364a47381e507657a92ae94fc9df72778ee4b5e94a197a6d455547d560-V
Vozač “klija superturing” prešao je 14 krugova za 27:52.440 i zabeležio je najbrži krug trke u vremenu 1:57.405.

U nedeljnom sprintu učestvovalo je 20 takmičara, od kojih su Kastratović, Krejči i diskvalifikovani Mandelik bili predstavnici klase D4-2.0.

preuzeto sa: www.serbiaring.com

Komentari su zatvoreni.