MENI
Sirmien racing tim

Mandiću bronza za Centralnoevropsku zonu

Hibrid Željko Pisarić 22

Radovi i meto uslovi odložili Subotište

Uroš Brkić CEZ brdo I mesto Poljska

17. 04. 2023. Comments (0) Views: 293 Autosport, Brdske trke

Uroš Brkić šampion CEZ-a na brdskim stazama

Svečano proglašenje šampiona Centralnoevropske zone (CEZ) u automobilizmu za 2022. godinu upriličeno je u Varšavi trećeg vikenda aprila.

Među proglašenima našao se i jedini Srpski predstavnik, najbolje rangirani Srpski automobilista u 2022. godini Uroš Brkić.

Brkić je šampion centralne Evrope u brdskim auto trkama za 2022. godinu u kategoriji D1 što je najača kategorija u automobilskoj konkurenciji. Titulu šampiona osvojio je sa automobilom VW polo S2000.

Brkiću je ovo drugi put da se našao među najboljima u centralnoj Evropi. Osim prošlosezonskog uspeha, imao je i u sezoni 2015 značjnih uspeha kada je bio vicešampion centralne Evrope u endurans kruznim auto trkama sa automobilom renault clio IV RS CUP i šampion Evropskog ESET kupa.

Osim discipline brdskih auto trka šampioni su proglašeni u jos 12 različitih disciplina u auto i karting sportu.

Kako sam Brkić prenosi utisci su fenomenalni i potpuni jer je pre svega predivan osecaj vratiti se ponovo na međunarodnu scenu kao šampion. Ovom prilikom je čestitao svim pravoslavnim vernicima Uskrs i poželeo im da i oni ostvare svoje snove kao što i njemu polazi za rukom.

Osim trenutne radosti okreće se novim izazovima jer ima mnogo obaveza oko podešavanja i testiranja novog automobila koji nedavno stigao u porodičnu radionicu. Za sad ne želi da otkriva o kom automobilu je reč ali je siguran da će ljubitelji auto sporta biti oduševljeni jer takav automobil do sada nije viđen u Srbiji među trkačkim spravama.

Više o svemu detaljno će predstaviti pre prvog takmičenja koje ga očekuje sredinom maja u Kotoru.

Izvor: Kurir.rs

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *