MENI
51. Srbija reli

Završen rok za prijave, oko 50 posada na listi!

Mustafa Čakal micubiši lanser evo IX

Čakal predstavlja Tursku

Miroslav Angelov škoda fabija R5 foto: kibik.bg

11. 09. 2018. Comments (0) Views: 1395 Autosport, Reli

Bugari uz rame Srbima!

Pored domaćih posada, najveći broj prijavljenih, njih čak 17, dolazi nam iz susedne Bugarske. Taj broj je sasvim očekivan, jer se 51. Srbija reli boduje i za tamošnji šampionat, gde je, pored našeg takmičenja, ostao još samo tradicionalni Reli Bugarska za kraj sezone.

U Vrnjačku banju dolaze svi koji imaju bilo kakve šanse za osvajanje neke od titula u Bugarskoj, a prvi među njima je Miroslav Angelov. Iskusni takmičar Megasport tima, za volanom „škode fabije R5“, posle trijumfa na Sliven reliju učvrstio se na mestu lidera u Bugarskoj, a velikog rivala na našim terenima imaće u Jordanu Atanasovu, koji upravlja „micubišijem lanser EVO IX“.

U istom automobilu pojaviće se naš stari znanac, Georgi Vasilev, a posle kraće pauze Srbiju će opet posetiti i Anton Titov, u „sitroenu DS3 R3 MAX“. Među takmičarima u automobilima R2 specifikacije, najpoznatiji je Tihomir Stratiev za volanom „pežoa 208“, a pored njega biće tu i čak četiri posade u „sitroenima C2 R2“. Stratiev je trenutno drugoplasirani u Šampionatu Bugarske, sa samo šest bodova manje od Angelova.

Šteta je što na stazi neće biti Grigora Grigorova, koji je morao da otkaže učešće zbog teške povrede suvozača Petra Sivova, zadobijenih u redovnom saobraćaju, jer on trenutno ima samo dva poena manje od Stratieva.

Još jedan atraktivan automobil voziće Kalin Benčev, u čijoj će „subaru impreci WRX Sti“ na desnom sedištu biti Aleksandar Spirov. Boje Motorsport akademije, u modelima „hjundai i20“ braniće posade Stančovski/ Carčev, kao i mešovito švedsko- danski tandem Vestlund/ Kamersgard. Jedinu damsku posadu sačinjavaće Dijana Stojanova i Ivanela Ivanova u „hondi sivik tajp R“.

Foto: kibik.bg

Preuzeto: sakss.org.rs

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *