MENI

Stojanović startuje iz trećeg reda

Boli više nego prva ljubav

18. 08. 2013. Comments (0) Views: 1980 Brzinski, Motociklizam

Gajić četvrti u 125 SP

Četa mala ali odbrana sa licencama Moto saveza Srbije ostvarila je solidan uspeh na sedmoj trci Alpe Adrija prvenstva koja je održana na motodrobu Grobnik nadomak Rijeke u Hrvatskoj. Imajući u vidu činjenicu da su naši momci pomenuto takmičenje iskoristili kao dobar treninga za nastavak domaće sezone, ali i Istočnoevropskog šampionata, onda rezultati odlaze u drugi plan.

U klasi do 125 SP boje Srbije branila su tri mlada momka, a najbolje plasirani bio je Nikola Gajić osvojivši četvrto mesto.

gajic

– U žestokoj borbi od starta do cilja, izgubio sam treće mesto na pobedničkom postolju za pola dužine motora. Šta da se radi i to je sastavni deo sporta, nema mesta nezadovoljstvu, naprotiv smatarm da smo dolaskom na Grobnik uradili pravu stvar. Pohvali ću i svoje kolege Vujadina Gligorića koji je na premijernom nastupu osvojio šesto mesto, odnosno Đorđa Rakića koji je završio kao sedmi – rekao je Nikola Gajić.

Nenad Stojanović Cvrle vozio je u klasi 600 super sport gde je vladala izuzetna konkurencija i u obe trke završio je na petom mestu.

– Zadovoljan sam rezultatima na obe trke, jer sam na osnovu postignutih vremena svojih konkurenata video da mogu da se borim za podijum. Kako trke nisu imale takmičarski značaj za mene, tako nisam ni forsirao, već sam želeo da se što bolje uvozam za predstojeću trku Otvorenog šampionata Srbije koje se održava1.septembra u Vršcu, ali ujedno me zanima i Istočnoevropski šampionat na kojem takođe branim titulu šampiona u klasi do 600 kubika. Treći front je šampionat Bugarske gde sam prošle godine osvojio titulu – rekao je Stojanović.

Miloš Milovanović vozio je u klasi 1000 štok sport i takođe se može pohvaliti osvejenim petim mestom, ali samo na jednoj trci.

– Na prvoj trci imao sma problema sa motorom tako da sam morao da završim pre kraja, ali sam zato u drugoj odradio sve bez problema. Konstantno sam vozio, čak sam u jednom trenutku bio četvrti ispred Martina Čoja konkurenta iz Bugarske, ali sam trku završio na petom mestu. Posle duže pauze u potpunosti mogu biti zadovoljan rezultatom na Grobniku, jer je konkurenciji bila na visni zadatka – rekao je Milovanović.

Komentari su zatvoreni.