MENI
Obroncima Kopaonika 2022 Memorijal Miloš Mirković 1

Andrićima „Memorijal Miloš Mirković“

III BG Off road reli Deliblatska peščara 4

Trofej Beograda za finale sezone

Ripanjski reli terenskih vozila

22. 12. 2022. Comments (0) Views: 1251 Offroad

„Otpisani“ uspešno organizovali 1. Ripanjsku džipijadu

Otpisati „prvoborce“ kad je reli terenskih vozila u pitanju na našim prostorima po logoci stvari budi neverovatnu potrebu, da isti objasne „ko vozi traktor, a ko otvara vratnicu“. U prilog izrečenom govori organizacija međunarodnog pozivnog takmičenja terenskih vozila koje je održano u Ripnju u organizaciji kluba „Off road Ripanj“ na kojem je učešće uzelo više od 50 posada. Od toga 38 takmičarskih i 13 u turist kategoriji.

Dobro poznate terene u Ripnju na periferiji prestonog grada Srbije predstavnici kluba valjano su trasirali i vlastitom snagom ali i dugogodišnjim zaslugama privukli takmičare iz: Valjeva, Ivanjice, Zrenjanina, Petrovca na Mlavi, Kamenova, Mračajevaca, Arilja, Požege, Loznice, Kaća, Inđije, Banštola a iz Republike Srpske došli su predstavnici Zvornika.

Jednodnevno takmičenje u tri kategorije plus turist klasa, izvuklo je maksimum iz svih učesnike, koji nisu štedeli vrhunski pripremljene takmičarske sprave da se domognu laskavih priznanja u vidu pehara. Dobro raspoloženje i promenljivi vremenski uslovi bili su dodatni podstrek svima da se pobednici po klasama doslovno odluče u finalnim metrima brzinskih ispita, koji su bili zahtevni, ali primereni takmičarskim spravama.

Da je takmičenje proteklo u fer plej i korektnom nadmetanju najbolje govori čin svečanog proglašenja i dodele nagrada gde su slavodobitnicima u svakoj od pomenutih kategorija, konkurenti srdačno čestitali i obećali da će naredne godine morati više da se pomuče kako bi odbranili pozicije, jer nije mala stvar vratiti se kući sa peharom sa relija terenskih vozila koji se održava na periferiji Beograda. Veliki broj ljudi plemenitih pobuda zaslužni su da 1. Ripanjska džipijada protekne u najboljem mogućem redu, a po svemu sudeći ozbiljni su kandidati da naredne godine odu i korak dalje…

Plasmani

SOFT 1
1. Cvetko Stanimirović i Boris Nenadović, 2. Dejan Perišić i Slobodan Radoičić, 3. Marko Prokić i Kosta Šijaković

SOFT 2
1. Boban Cicović i Slaviša Cicović, 2. Nenad Đurić i Dušan Selenić, 3. Peko Stanojević i Stefan Đurić

SOFT 3
1. Miroslav Simović i Nikola Simović, 2. Dušan Pavlović i Dragan Marić, 3. Dušan Jevđić i Milan Jevđić

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *