MENI

Ceremonijalnim startom u Užicu počeo 48. Srbija reli

Murat vodeći na Srbija reliju posle prvog dana

19. 09. 2015. Comments (0) Views: 533 Autosport, Kružne trke

Lalušić i Brkić šampioni u eset endurans klio kupu

Takmičari Lein racing tima Mladen Lalušić i Uroš Brkić na autodromu Brno u Češkoj upisali su nove bodove i završili sezonu osvojivši šampionsku titulu u eset endurans klio kupu kao i vicešampionsku titulu FIA Centralnoevropske zone u endurans klasi do 2000ccm.

Klio kup

– Danas smo nastupali u enduransu i zadovoljan sam postignutim, uspeli smo da ispunimo cilj. Sačuvali smo drugo mesto u CEZ i postali šampioni eset kupa. Pored toga ja sam danas vozio sprint trku i završio na četvrtom mestu u klio kupu. Ovo mi je prva titula od kako se bavim autosportom, a očekujem da u narednim godinama ovaķvi rezultati tek predstoje jer imam samo 19 godina. Svakako, dobro iskustvo i motivaciju nosim sa ovog vikenda, što će mi značiti za dalji napredak. Vec sutra testiram u Monci sa seatom i za mene predstoji još dosta posla ove sezone u seat leon eurokupu – rekao je Mladen Lalušić.

Lalusic i Brkic

Klupski kolega ne krije zadovoljstvo ostvarenim rezultatom.

– Prvi put sam vozio u Brnu i zaista je teška staza. Testirali smo u četvrtak i petak do kvalifikacija i dosta radili na setapu. Napornim radom celog tima rezultat nije izostao. Veoma sam zadovoljan rezultatom i mogu da kažem da je ovo moj najveci uspeh do sada. Zahvalio bih se svima koji su me od početka podržavali u ovome kao i Mladenu i celom Lein timu na odličnoj saradnji i podršci. Veoma mi je drago što je Srbija dobila još takmičara koji prave rezultate na međunarodnoj sceni i nadam se da će država to prepoznati i pružiti veću podrsku u sezonama prd nama. Sutra nastupam u sprint trci sa kliom i nadam se dobrom rezultatu.

Komentari su zatvoreni.