MENI

Borković u rezervnom autu u Loparama

Stamenković slavio na Jablanici

27. 07. 2012. Comments (0) Views: 527 Autosport, Brdske trke

Jablanica naj strmija staza u regionu

Peta brdska trka Regionalnog kupa „Bezbednost na putevima” koja se ujedno boduje za nacionalne šampionate Makedonije, BiH, Crne Gore i Srbije, na programu je ovog vikenda u Loparima nadomak Bjeljine u republici Srpskoj. Takmičenje će se održati na stazi Jablanica dužine 2,620 metara na obroncima Majevice.

ADUT REALA Todor Stamenković

ADUT REALA
Todor Stamenković

Start trke je na 250 metara nadmorske visine dok je cilj na 443 metara iznad nivoa mora što ovu stazu svrstava u jednu od naj strmijih u regionu. Zbog dužine staze (najkraća u regionu) vozi će se tri trke, tako da je Jablanica izazov za junake i majstore volana.

Na veliku žalost komplet publike koja je imala nameru da u subotu tokom kvalifikacija i u nedelju na trci uživa u bravurama majstora brzine, Dušan Borković i pored nadljudskih napora neće voziti Jablanicu.

– Šteta za štetom nas prati. Taman kada smo pomislili da smo rešili jedan problem i da ćemo voziti sa trening autom u Loparama, u četvrtak uveče crkne nam novi kompjuter i još jedan motor. Mesta za nervozu nema, već svu energiju moramo usmeriti ka sledećem vikendu kada se vozi trka u Francuskoj za šampionat Evrope. Ovom prilikom pozdravljam publiku i obećavam im da će svakako do kraja sezone voziti jedno takmičenje u regionu gde će moći da me gledaju – rekao je Borković

Todor Stamenković, Ivan Mandić i Miloš Spasojević udarni triling novoosnovanog kluba Real uveliko grabe ka stazi. Subote pre podne po starom dobrom običaju rezervisan je za tehnički prijem i verifikaciju, posle kojih slede kvalifikacioni treninzi. Start prve vožnje u nedelju 27. jula zakazan je za 12 časova, odmah posle čina svečanog otvaranja.

Komentari su zatvoreni.