MENI

Sevlievo nije za početnike

Termorad Čačak na svetskom izazovu

7. 09. 2015. Comments (0) Views: 1906 Motociklizam, Ostalo

Značaj finalne trke

O značaju finalne trke, nije potrebno pričati poznavaocima, ali nije zgoreg ponoviti kako bi i neupućeni nešto novo saznali. Na primeru je najbolje objasniti, a odličan i najsvežiji dogodio se minulog vikenda na kartdoromu Kula kod Vrbasa na triplom finalu supermoto discipline.

Bajictransparent

Trku pre kraja šampinata Alpe Adria, Slovenije i Srbije, naš Vukašin Bajić u Otvorenom nacionalnom šampiontu imao je dva boda zaostatka za Italijanom Androom Tulom. Kao što je naglašeno, šampionat je otvoren i samim time šampionska i vicešampionska titula već su tako reći u rukama dva Slovenca Saražina i Mlakara, ali za treće mesto je otvorena borba.

Silovito sa starta jurnuli su svi akteri, a sa njima i junak naše male priče. Strpljivo, uporno i hrvabro vozio je na točku Tulu, gotovo do samog kraja trke, kada je iskorsitio šansu, prilikom obilaženja za krug sporiojeg takmičara, bolje se snašao, i prestigao Italijana.

U ukupnom zbiru i Tul i Bajić imaju 110 bodova, ali Bajić ima više osdvojenih trećih mesta na trci i bolji plasman na finalnoj!!!

Supermoto-Alpe-Adria-Championship-2015-PROVISIONAL-CLASSIFICATION-MSS-Cup

Komentari su zatvoreni.