MENI
Gen.Sek. SAKSS Petar Matović suvozač Igor Marković i vozač Dušan Borković

Borković ispisao nove stranice istorije Srbija relija

Članovi ASJ Drajvera autoslalom Rakovica oktobar 2022

Autoslalom „Beograd – Rakovica Concord racing team 2022“ u...

Obroncima Kopaonika 2022 Memorijal Miloš Mirković 1

10. 10. 2022. Comments (0) Views: 1201 Autosport, Offroad

Andrićima „Memorijal Miloš Mirković“

Liga terenskih vozila Sportskog auto moto saveza Beograda startovala je drugog vikenda oktobra na obroncima Kopaonika. Dupli takmičarski program organizovao je ASK Plumrace. Prvog dana vožen je „Memorijal Miloš Mirković“, a pehar za prvo mesto pripao je posadi Dejan i Đorđe Andrić, ocu i sinu, koji već punu deceniju daju doprinos reliju terenskih vozila. Drugo mesto pripalo je posadi takođe otac i sin, Predragu i Nikoli Predolcu, dok je pehar za treće mesto osvojila posada Bane Ristić i Goran Aćimović.

Obroncima Kopaonika 2022 Memorijal Miloš Mirković

Obroncima Kopaonika 2022 Memorijal Miloš Mirković

Drugog dana održano je „obično“ takmičenje lige terenaca, gde je raspored na pobedničkom postolju bio istovetan prvom danu, mada je drugog dana bilo mnogo neizvesnije i napetije do poslednje discipline.

Prvog dana karavan terenskih vozila kretao se istočnim obroncima Kopaonika od srednjevekovnog grada Koznika, preko Karaule, Nerađa, zaseoka Lapčevići, Rendare, Jarma, Pajinog presla, Nebeskih stolica, Zaplanine do Mramora. Tokom nešto više od 60 kilometara pređenih u zahtevnim uslovima, do izražaja su dolazile umešnost vozača i suvozača, odnosno pripremljnost terenskog vozila.

Drugog dana karavan se kretao jugoistočnim obroncima Kopaonika od Mramora gde je bio cilj prvog dana, preko Ogledne, Šošića, Magova, Žareva, Lepe Gore, Batota i Lepenca gde je bio i cilj. Bezmalo istovetan broj kilometara, ali u sasvim drugačijim uslovima zbog predela i krajolika, svu učesnici lagano su odradili ne skidajući osmeh sa lica, baš zbog lepote netaknute prirode u jesenjem izdanju kada do izražaja dolazi pun kolorit…

Obroncima Kopaonika 2022 Memorijal Miloš Mirković 2

Obroncima Kopaonika 2022 Memorijal Miloš Mirković 2

Plasmani

Prvi dan
1. Dejan Andrić – Đorđe Andrić, 2. Predrag Predolac – Nikola Predolac, 3. Bane Ristić – Goran Aćimović…

Drugi dan
1. Dejan Andrić – Đorđe Andrić, 2. Predrag Predolac – Nikola Predolac, 3. Bane Ristić – Goran Aćimović…

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *