MENI
Uroš Stevanović oktobar 2021

Stevanović nastavio šampionski niz

Dvostruka bronza za Nemanju Necu Jovanovića

Dimitrije Kovačević šampion rotaks senior klase SAKSSDimitrije Kovačević šampion rotaks senior klase SAKSS

18. 10. 2021. Comments (0) Views: 479 Karting

Dimitrije Kovačević šampion Srbije u kategoriji seniora

Šampionat Srbije Sportskog auto karting saveza (SAKSS) u osnovnoj školi sportske vožnje poznatijoj kao karting, Dimitrije Kovačević položio je sa odličnim uspehom u kategoriji seniora. Drugim rečima Kovačević junior novi je šampion u klasi senior rotaks.

Dimitrije Kovačević šampion rotaks senior klase SAKSS 1

Dimitrije Kovačević šampion rotaks senior klase SAKSS 1

– Sezona je bila uzbudljiva i mogu reći da sam u potpunsti uživo iz vikenda u vikend, odnosno od staze do staze gde su održavana takmičenja za šampionat Srbije, kako sa svojom ekipom, tako i sa konkurencijom. Zahavljujući njima imao sam motiv više da se borim za titulu. Kada je takmičarska sprava podešena kako valja, a družina na stazi raspoložena za nadmetanje, dobar provod je zagarantovan. Od svih takmičenja izdvojio bih finalno na kojem je vajalo „samo“ da pobedim i postanem šampion, ali sam jednim postupkom čitavu stvar zakomplikovao, na trenutak. Po završenom kvalifikacionom treningu, omaškom nisam otišao na obavezno merenje, i tako izgubio osvojenu pol poziciju. Na startu prve trke krenuo sam sa začelja i vrlo brzo se probio na čelo kolone i vodeću poziciju zadržao do kraja. Na startu druge trke startovao sam sa pol pozicije i rutinski priveo trku kraju i ujedno osvojio titulu – rekao je Dimitrije Kovačević.

Dimitrije Kovačević (333) šampion rotaks senior klase SAKSS

Dimitrije Kovačević (333) šampion rotaks senior klase SAKSS

Predstojeći period novopečeni šampion će provesti na lovorikama uspeha, ali svakako valja razmišljati o predstojećoj sezoni.

– Posle osam sezona i osvojene dve titule šampiona na domaćoj sceni uveren sam da su se stekli uslovi da se oprobam i na međunarodnoj. Jednostavno da vozim sa najboljim u evropskom kartingu. Uveren sam da će moj tata uložiti maksimum napora da sastavi finansijsku konstrukciju, mada znam da to nije nikako lako i jednostavno, koja će nam omogućiti da se narede sezone oprobamo, tačnije odmerimo snage sa konkurencijom iz evropskih zemalja – jasan je Kovačević.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *