MENI
Sajam Automobila_Auto moto

Beogradski sajam odlaže manifestacije do daljnjeg

CleverShatle prešao pet miliona kilometara na vodonik

Conti 200218 2502

13. 03. 2020. Comments (0) Views: 1086 Bezbednost, Industrija

Continental WinterContact TS 870: stiže guma, još bolja od serijske pobednice nezavisnih testova

Kada se oko 60 hiljada jezera u Finskoj zaledi, postaju carstvo gde se kale najbolji vozači, ali i testiraju vrhunske gume. Tako je sportski centar Levi u Laponiji, ove zime ugostio ljubitelje automobilizma iz celog sveta koji su došli da testiraju novu zimsku gumu Continental WinterContact TS 870. Ekstremni uslovi, duboki sneg i temperature koje su se spuštale i do -20 stepeni, bili su savršeni uslovi da pokažu izdržljivost ove premijum gume.

Naslednik višestruko nagrađivanog modela TS 860, sa poboljšanim dizajnom gazećeg sloja, daje rezultate koji u direktnom poređenju pokazuju da WinterContact TS 870 ima pet odsto kraće zaustavno rastojanje na ledu, ali i isto toliko bolje upravljanje na snegu. Osim toga, guma ima znatno poboljšane karakteristike u mokrim uslovima, kao i odlično upravljanje na suvim putevima. Inženjeri Continentala postigli su napredak u pogledu svojstava pneumatika i zaštite životne sredine, ostvarivši porast od sedam odsto kada je reč o kilometraži, kao i pad otpora kotrljanja od čak četiri odsto.

Da bi kočenje na ledu bilo još bezbednije, kontaktna površina obuhvata veći broj blokova gazećeg sloja. Ivice i narezi u tim blokovima deluju poput brisača vetrobranskog stakla, jer brzo raspršuju bljuzgavicu i obezbeđuju dobro prianjanje na zaleđenim površinama. Novi 3D narezi za zadržavanje snega postavljeni su pod najboljim mogućim uglom, dok blokovi gazećeg sloja prodiru dublje u sneg, efikasnije ga zadržavaju i time omogućavaju dodatno prianjanje.

Conti 200218 2623

Conti 200218 2623


Nova šara ima poseban koncept sa središnjim žlebom, koji omogućava još brže bočno oslobađanje vode prilikom vožnje po kiši i time obezbeđuje veću zaštitu od akvaplaninga. Cool Chill Compound, mešavina specijalnih smola, osigurava kraći zaustavni put na mokroj podlozi.

Sledeći pozitivan efekat rezultat je fleksibilnosti polimernog jedinjenja, koje omogućava kvalitetniji kontakt između gume i puta, odnosno smanjuje abraziju i povećava kilometražu. Na EU oznaci pneumatika, WinterContact TS 870 dobio je ocenu „C” za ekonomičnost potrošnje goriva i „B” za prianjanje na mokrom, dok ga nivo buke od 70 dB svrstava u najnižu kategoriju, koja se grafički predstavlja jednim zvučnim talasom.

Novi WinterContact TS 870 biće na tržištu ove jeseni, a Continental planira da proizvede 19 veličina naplataka od 14 do 17 inča. Oni će biti pogodni za potkompaktna, kompaktna i vozila srednje klase. Portfolio će vremenom biti dodatno proširen za zimsku sezonu 2021. godine.

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *